Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Psiloritis Race – 10 χρόνια προβάλει τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον τουρισμό της Κρήτης, διεθνώς

Ρέθυμνο – Psiloritis Race – 10 χρόνια προβάλει τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον τουρισμό της Κρήτης, διεθνώς

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες ακύρωσαν την μεγάλη διαδρομή, όμως οι διοργανωτές φρόντισαν και πάλι οι αθλητές από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στους Διεθνείς Ορεινούς Αγώνες Psiloritis Race, να αποζημιωθούν με τρέξιμο σε μια εναλλακτική διαδρομή, στο οροπέδιο της Νίδας.

Μια διοργάνωση που συμπληρώνει 10 χρόνια συνεχούς και ενεργούς παρουσίας και που προβάλει τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον τουρισμό της Κρήτης, διεθνώς.

Για 10η συνεχή χρονιά, αθλητές από όλο τον κόσμο, έδωσαν ραντεβού με τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον εναλλακτικό τουρισμό, στην ορεινή Κρήτη μέσα από τους Διεθνείς Ορεινούς Αγώνες Psiloritis Race.

Η διοργάνωση έχει διαδρομές για όλες τις αθλητικές δυνατότητες, όμως οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, απέτρεψαν τους διοργανωτές από το να διεξαχθεί η μεγάλη διαδρομή που περνά από την κορυφή του Ψηλορείτη στα 2.456 μέτρα υψόμετρο. Αντ’ αυτού, έγινε και μια διαδρομή 18 χιλιομέτρων στο οροπέδιο της Νίδας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η διοργάνωση έχει ενταχθεί επίσημα και αποτελεί μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας ορεινού τρεξίματος εξ ου και φέτος δεν θα λάβουν διαπίστευση οι αθλητές για την μεγάλη διαδρομή που ακυρώθηκε, αποζημιώθηκαν όμως από το τρέξιμο στο οροπέδιο της Νίδας, την ανεπίσημη, εναλλακτική διαδρομή για την οποία φρόντισαν οι διοργανωτές, ώστε να μην φύγει κανείς παραπονεμένος.

Οι Διεθνείς Ορεινοί Αγώνες Psiloritis Race, εκτυλίσσονται στο Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη, αναγνωρισμένο από την UNESCO, ενώ έχουν λάβει και διαπίστευση ως θεσμού αθλητικού τουρισμού.

cretedoc.gr

φωτό αρχείου

 

Check Also

Ρέθυμνο – Μαντινάδες Ζαχαρωτές μέσα σε χωνάκια… 10 στο φράγκο! – Στην Αργυρούπολη θα ταξιδέψουμε στο παρελθόν

Μαντινάδες Ζαχαρωτές μέσα σε χωνάκια… 10 στο φράγκο .. Ας μάθουμε και ας ξαναθυμηθούν οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize