Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο – Ψήφισαν οι αυτοδιοικητικοί και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι

Ρέθυμνο – Ψήφισαν οι αυτοδιοικητικοί και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι

Που ψήφισαν οι αυτοδιοικητικοί και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Ρεθύμνου

Στο 1ο ΓΕΛ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο δήμαρχος Ρεθύμνης και εκ νέου υποψήφιος Γιώργος Μαρινάκης.

Σε δηλώσεις του ανέφερε: «Σήμερα είναι μια κρίσιμη μέρα, κρίνεται το μέλλον του Ρεθύμνου, των παιδιών μας, η αναπτυξιακή του πορεία και νομίζω ότι οι Ρεθεμνιώτες θα κάνουν το καθήκον τους. Έχουμε ήσυχη τη συνείδηση μας ότι μπορέσαμε  σε όλη την προεκλογική περίοδο  και παραθέσαμε ότι έχει γίνει μέχρι τώρα και ότι πρόκειται να γίνει στο Ρέθυμνο με ακρίβεια και αξιοπιστία . Αυτή την αξιοπιστία διεκδικούμε να πιστοποιήσει ο ρεθεμνιώτικος λαός  με τη ψήφο του, που για εμάς είναι  ενδυνάμωση σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που μας περιμένει λόγω και ενός καινούριου συστήματος όπως είναι ο Κλεισθένης. Εύχομαι ότι γίνει να ναι για το καλό του Ρεθύμνου»

Στο 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης «Ρέθυμνο Αξίζεις», Θοδωρής Νίνος. Ο κ. Νίνος βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα δήλωσε μεταξύ άλλων: «Από τη βόλτα που έχω κάνει στα εκλογικά τμήματα βλέπω μια ομαλή ροή. Τα πράγματα κυλούν όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική κοινωνία. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το σημερινό αποτέλεσμα. Κάναμε μια ευπρεπή κι αρκετά δημιουργική προεκλογική εκστρατεία. Ανταποκριθήκαμε στα αιτήματα των καιρών κι ενημερώσαμε τους συμπολίτες μας σε όλες τις λεπτομέρειες και τις πτυχές του προγράμματος μας και νομίζω ότι καταφέραμε να τους πείσουμε ότι είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα, αλλάζοντας με επιτυχία μια σελίδα και μία περίοδο που έχει ολοκληρωθεί και ατενίζοντας με αισιοδοξία, το μέλλον της επόμενης μέρας του τόπου μας».

Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση κ. Μανούσος Μανουσογιάννης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Μανουσογιάννης εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα δήλωσε: «Η εκλογική διαδικασία κυλάει ομαλά με προβληματάκια βέβαια τα οποία υπάρχουν γιατί είναι πολλές οι κάλπες και καθυστερεί κάπως ο κόσμος. Ήδη από τις προηγούμενες μέρες είχαμε σημάδια επανασυσπείρωσης στο ΚΚΕ και στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα θεωρούμε ότι θα έχουμε άνοδο σημαντική, πράγμα που μένει να επιβεβαιωθεί από τα αποτελέσματα της κάλπης».

Στου Γάλλου ψήφισε το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Ρεθύμνου, Σταύρος Βουρβαχάκης, ενώ στο 13ο δημοτικό σχολείο ψήφισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θωμάς Κρεβετζάκης.

Στο 1ο Γενικό Λύκειο άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου και εκ νέου υποψήφια με τον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη, Μαρία Λιονή:  «Είναι ημέρα απόφασης του λαού, είναι μια σημαντική εκλογική διαδικασία καθώς επιλέγουμε τα τοπικά συμβούλια τους ανθρώπους που θα μας εκπροσωπήσουν και θα επιλύσουν τα προβλήματα της κοινότητας μας, του δημοτικού μας διαμερίσματος, επιλέγουμε δημοτικά συμβούλια και δήμαρχους και ανθρώπους που θα μας διοικήσουν στην περιφέρεια και βέβαια οι ευρωεκλογές. Είναι πολύ σημαντικό όλοι να συμμετέχουν και με την ψήφο τους να δώσουν την κατεύθυνση για την επόμενη ημέρα».

Στο 1ο  ΕΠΑΛ Ρεθύμνου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Ο κ. Ξανθός, δήλωσε εξερχόμενος από την κάλπη: «Σήμερα έχουμε μια κρίσιμη αναμέτρηση η οποία αφορά πρωτίστως το μέλλον της Ευρώπης, αλλά είναι προφανές ότι η επιλογή των πολιτών θα επηρεάσει και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. Θεωρώ ότι το δίλημμα στους πολίτες είναι ανάμεσα σε ένα προοδευτικό και σε ένα συντηρητικό  πολιτικό σχέδιο, στην επιλογή να έχουμε μια Ευρώπη πιο κοινωνική, πιο αλληλέγγυα και  πιο δημοκρατική ή στη επιλογή μιας Ευρώπης η οποία αποδιοργανώνεται και επικρατούν οι εθνικισμοί, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και η ακροδεξιά μισαλλοδοξία. Θεωρώ ότι οι πολίτες έχουν πλέον την εμπειρία να σταθμίσουν, ποιες πολιτικές δυνάμεις και με ποιο πολιτικό σχέδιο κατάφερε η χώρα να βγει από την κρίση και από το μνημόνιο, ποιοι κατάφεραν μέσα σε ένα περιβάλλον περιορισμών και λιτότητας να ενισχύσουν τους αδύναμους, να στηρίξουν το κοινωνικό κράτος το δημόσιο σύστημα υγείας, να διασφαλίσουν μια έντιμη και διαφανή διαχείριση στο δημόσιο χρήμα και ποιοι στην ουσία επιβουλεύονται την ψήφο των πολιτών για να υπάρξει μια παλινόρθωση σε ένα χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα που οδήγησε την χώρα  και την κοινωνία στα βράχια. Νομίζω οι πολίτες έχουν την κρίση να σταθμίσουν και να επιλέξουν αυτό  που πραγματικά θα  εγγυηθεί μια νέα πορεία μετά την έξοδο από τα μνημόνια με περισσότερη κοινωνική συνοχή και με περισσότερη αξιοπρέπεια για τους πολίτες και τα κοινωνικά αδύναμα στρώματα.

Όσον αφορά το πεδίο της αυτοδιοίκησης θεωρώ ότι και κει υπάρχει ένα νέο περιβάλλον και θα υπάρξει ένα νέο τοπίο, στο οποίο θα επιχειρηθεί μια σοβαρή άσκηση της δημοκρατίας στην επόμενη περίοδο. Δεν υπάρχουν πλέον οι αυτοδυναμίες στους δήμους και τις περιφέρειες. Πρέπει να υπάρξει μια επιλογή προσώπων και πολιτικών προγραμμάτων που να ευνοούν συνθέσεις , να ευνοούν συγκλίσεις προγραμματικές και να  ευνοούν τη διακυβέρνηση της αυτοδιοίκησης με ένα τρόπο πιο συμμετοχικό και πιο δημιουργικό για να διασφαλιστεί  όντως στο νέο τοπίο μετά την έξοδο από την κρίση και με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία μια αναπτυξιακή πορεία και στους δήμους και τις περιφέρειες. Νομίζω και εκεί οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν τους ανθρώπους της αριστεράς, οι οποίοι με την παρουσία τους τη διακριτή μ ε το προγραμματικό στίγμα  που έχουν δώσει αυτή την περίοδο, μπορούν να δώσουν σήμα μιας προοδευτικής πορείας με την εκκίνηση ακριβώς των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων»

Στο 3ο ΓΕΛ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Σε  δηλώσεις του ανέφερε: «Σήμερα είναι μια ημέρα γιορτή της δημοκρατίας, οι πολίτες με την κρίση τους, την οποία εμπιστεύομαι απόλυτα θα στείλουν πολύ ξεκάθαρα μηνύματα. Είναι μια ημέρα που από αύριο θα είναι διαφορετική για την χώρα μας και για την Ευρώπη και είμαι βέβαιος με την νέα μέρα που θα ξημερώσει  τα μηνύματα θα είναι ελπιδοφόρα. Ξεκινά μια νέα εποχή και είναι η πρώτη πράξη προκειμένου να προχωρήσει η πολιτική αλλαγή. Εύχομαι από αύριο να ξεκινήσει μια μέρα τέτοια για την πατρίδα που θα ναι ελπιδοφόρα για όλους του τους Έλληνες».

Ρέθυμνο – Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία – 500 σάκοι, 846 κάλπες και 5 εκατομμύρια ψηφοδέλτια ακροβολίστηκαν έγκαιρα

Check Also

Κρήτη – Ανεβαίνει ο υδράργυρος την Κυριακή

Το καλό καλοκαίρι επιφυλάσσει πάντα και περιόδους με υψηλότερες θερμοκρασίες. Ευτυχώς για το νησί μας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize