Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ρέθυμνο – «Προτίθεται να αποδεχθεί ο Κώστας Γαβρόγλου το αίτημα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου για το χαρακτηρισμό του Γυμνασίου της Κράνας ως πιλοτικό;»

Ρέθυμνο – «Προτίθεται να αποδεχθεί ο Κώστας Γαβρόγλου το αίτημα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου για το χαρακτηρισμό του Γυμνασίου της Κράνας ως πιλοτικό;»

Την πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου αναφορικά με το χαρακτηρισμό του Γυμνασίου της Κράνας ως πιλοτικό, αναδεικνύει μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης.

Ο Ρεθεμνιώτης Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, διερευνώντας τις προθέσεις του Υπουργείου για το ζήτημα. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, είναι επιβεβλημένο να στηριχθούν στην πράξη οι σχολικές μονάδες της υπαίθρου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου μετά και την αναστάτωση που έχει προκληθεί λόγω του άδικου αποκλεισμού των ορεινών σχολείων του νομού από το καθεστώς των δυσπρόσιτων σχολείων.

Επιπρόσθετα αναφέρει ότι:

Επειδή η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για το χαρακτηρισμό του Γυμνασίου της Κράνας ως πιλοτικό.

Επειδή τα πιλοτικά Γυμνάσια έχουν διαφορετικό τρόπο στις προσλήψεις εκπαιδευτικών, συγκεκριμένο αριθμό μαθητών, διαφορετικό ωρολόγιο πρόγραμμα και προγράμματα σπουδών.

Επειδή σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να δημιουργηθεί ένα σχολείο με διαφορετική φιλοσοφία, να προσελκύσει εκπαιδευτικούς που θα είναι πιο κοντά σε αυτήν, να γίνονται οι προσλήψεις με τρόπο που να μην αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα με την υποστελέχωση και να προσφέρει προγράμματα σπουδών ελκυστικά για τα παιδιά της περιοχής.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Προτίθεται να αποδεχθεί το αίτημα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου για το χαρακτηρισμό του Γυμνασίου της Κράνας ως πιλοτικό;

Check Also

Ρέθυμνο – Στο πένθος οι εκπαιδευτικοί για την απώλεια συναδέλφου

« Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου για την απώλεια του συναδέλφου Νικητάκη Στυλιανού»   Το ΔΣ του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize