Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ρέθυμνο – Προωθούν την Δια Βίου Μάθηση και την κοινωνική επανένταξη των ενηλίκων στον Μυλοπόταμο

Ρέθυμνο – Προωθούν την Δια Βίου Μάθηση και την κοινωνική επανένταξη των ενηλίκων στον Μυλοπόταμο

Ενημερωτική συνάντηση για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μυλοποτάμου από την Διευθύντρια του ΣΔΕ Ρεθύμνου κα. Αντωνίου Ειρήνη τη Δευτέρα 1 Απριλίου στις 5:30 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου,  κατόπιν πρόσκλησης από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου.

Στη συνάντηση που είχε σαν στόχο την προώθηση της Δια Βίου Μάθησης και την κοινωνική επανένταξη των ενηλίκων Δημοτών παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννης Παρασύρης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κλάδος Μανούσος, ο Αντιδήμαρχος για Θέματα Κοινωνικής Πολιτικής  και πρωτογενή τομέα κ. Σαρρής Μιχάλης, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας, κα.Καλλιγιάννη Μαρία (Κοινωνική Λειτουργός) και κα.Παναγιώτου Χριστιάνα (Ψυχολόγος)  καθώς και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου.

Η κα Αντωνίου παρουσίασε τη φιλοσοφία  και τον  τρόπο λειτουργίας των ΣΔΕ, έδωσε πληροφορίες για το καινοτόμο και ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών του σχολείου, τη φοίτηση των εκπαιδευόμενων, τις συμβουλευτικές υπηρεσίες, καθώς  και για τις ποικίλες δράσεις του ΣΔΕ Ρεθύμνου και το άνοιγμά του στην τοπική κοινωνία.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης όσο και οι Αντιδήμαρχοι ευχαρίστησαν την κα Αντωνίου για την εισήγηση και δήλωσαν την στήριξή τους στην προσπάθεια  ίδρυσης και λειτουργίας παραρτήματος ΣΔΕ στο Δήμο Μυλοποτάμου. Στη συνέχεια συζητήθηκαν τρόποι και δρομολογήθηκαν ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή.

Να σημειωθεί  ότι τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο  και το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

 

Check Also

Κρήτη – Συνάντηση του Νίκου Τζώρτζογλου με τον Ψαραντώνη, σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεία της πόλης

Σε μια γεμάτη μέρα για τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο Νίκο Τζώρτζογλου, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize