Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ρέθυμνο – Πόσα μπράβο! – Ήρθαν από τη Βοστώνη στο Χρωμοναστήρι

Ρέθυμνο – Πόσα μπράβο! – Ήρθαν από τη Βοστώνη στο Χρωμοναστήρι

Φοιτητές του Πανεπιστημίου της Βοστώνης στο Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου – Στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων

Μια ιδιαίτερα σημαντική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 στο Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου, από φοιτητές του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης που πραγματοποιούν σε τέσσερις χώρες της Ανατ. Μεσογείου (Ελλάδα-Ιταλία-Μαλτα-Κύπρο) για θέματα ασφάλειας και ενέργειας.

Οι φοιτητές του προγράμματος, παρακολουθούν διαλέξεις σε πανεπιστήμια των παραπάνω χωρών και επισκέπτονται τόσο περιοχές αμερικανικού ενδιαφέροντος (στρατ. βάσεις των Η.Π.Α) όσο και περιοχές γενικότερου γεωπολιτικού ενδιαφέροντος, συνοδευόμενοι από τον Ελληνοαμερικανό καθηγητή τους, Δρ Πέτρο Βαμβακά.

Στην Ελλάδα, προορισμός τους είναι η Κρήτη, λόγω της τεράστιας γεωπολιτικής αξίας της νήσου. Η προγραμματισμένη επίσκεψη στο μουσείο τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας και ιδιαίτερα της τοπικής ιστορίας της Κρήτης (Κρητικές επαναστάσεις, Ένωση Κρήτης με Ελλάδα, Μάχη της Κρήτης, κ.α).

Το μουσείο αποχαιρετώντας τους φοιτητές, δώρισε βιβλίο εκδόσεως της Δ/νσης Ιστορίας Στρατού, για την βιβλιοθήκη του Πανεπ/μίου, με τίτλο «Μνήμες Πολέμου 1897-1974, οι αγώνες του Ελληνικού Έθνους μέσα από Προσωπικές Μαρτυρίες».

Check Also

Κρήτη – Φοιτητές του Πανεπιστημίου του Drexel των ΗΠΑ στην Περιφέρεια

Φοιτητές του Πανεπιστημίου του Drexel των ΗΠΑ στην Περιφέρεια   «Πρεσβευτές» της Κρήτης στις ΗΠΑ, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize