Ρέθυμνο: Πολυδιάστατα και ευμετάβλητα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής

Με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής να είναι καθημερινά πια, ψηλά στην ατζέντα, ο βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, επέρριψε ευθείες βολές κατά της συγκυβέρνησης για πολυφωνία και ανευθυνότητα. Παράλληλα, ο πανεπιστημιακός Δημήτρης Ξενάκης, τόνισε ότι ο σχεδιασμός της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της Ελλάδας θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να προσαρμοστεί με συνεχή εγρήγορση στα σημερινά ευμετάβλητα δεδομένα.

Ρέθυμνο: Πολυδιάστατα και ευμετάβλητα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής
Watch this video on YouTube.

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το Ρέθυμνο ο βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, καταλογίζοντας διγλωσσία στα θέματα εθνικής άμυνας σε εκδήλωση της ΔΑΠ -- ΝΔΦΚ στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου. Την ίδια ώρα, ο πανεπιστημιακός, Δημήτρης Ξενάκης, καθηγητής πολιτικής επιστήμης του πανεπιστημίου Κρήτης, ανέλυσε το ζήτημα εκφράζοντας την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προσαρμοστεί στα σύγχρονα δεδομένα, μακριά από εγκλωβισμούς μονοδιάστατης θεώρησης των τεκταινόμενων στην εξωτερική πολιτική που είναι πλέον θέματα που απαιτούν πολυδιάστατη θεώρηση.

Η ρευστή κατάσταση τόσο στα νοτιοανατολικά Βαλκάνια, όσο και στην ανατολική Μεσόγειο, καλούν την Ελλάδα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με τον Γιάννη Κεφαλογιάννη να καλεί σε υπεύθυνη διακομματική συνεννόηση μετά από την κατάλληλη ενημέρωση από την συγκυβέρνηση, ενώ ο Δημήτρης Ξενάκης, θεωρεί ότι θα πρέπει να μπει σε νέα στρατηγική βάση και ο ίδιος ο σχεδιασμός της άμυνας της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize