Ρέθυμνο – Πλήθος κόσμου στο… γευστικό Amari Green Festival!

Χιλιάδες κόσμου δίνουν το “παρών” στο πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα του Amari Green Festival στην καρδιά της Κρήτης. Η ιστορία, η παράδοση, η διατροφή και ο πολιτισμός αυτής της πράσινης γωνιάς του νησιού τίθενται σε πρώτο πλάνο, με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η φύση και η αρχαιολογική ιστορία του Αμαρίου πρωταγωνιστούν και φέτος, ενώ και η διατροφή με την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής έχουν περίοπτη θέση.

Ρέθυμνο - Πλήθος κόσμου στο... γευστικό Amari Green Festival!
Watch this video on YouTube.

Στην Κρήτη οι γιορτές συνοδεύονται συνήθως με παντός είδους… πιτάκια, έτσι και στο Amari Green Festival, οι σαρικόπιτες και οι μυζηθρόπιτες είχαν την τιμητική τους με τις νοικοκυρές και τους νοικοκύρηδες να ξετυλίγουν την γευστική παράδοση του τόπου. Πλήθος τυριών παράγονται στην περιοχή, ενώ αναρίθμητα είναι και τα είδη άγριων χόρτων που χρησιμοποιούνται τον χειμώνα στις παραδοσιακές πίτες.

Εάν το Ρέθυμνο είναι ο πλέον ανεπτυγμένος κτηνοτροφικός νομός στην Ελλάδα, ο δήμος Αμαρίου είναι αντίστοιχα ο πιο ανεπτυγμένος κτηνοτροφικά, δήμος του Ρεθύμνου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή είχε σημαντική ανθρώπινη παρουσία και κατά το παρελθόν με τρεις σημαντικές αρχαιολογικές σκαπάνες να  διενεργούνται τα τελευταία 40 χρόνια.

Παράλληλα με το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, το Amari Green Festival φιλοξενεί και σημαντικές επιστημονικές ομιλίες για τον ιστορικό, πολιτιστικό και αγροτικό πλούτο της περιοχής. Είναι μια μεγάλη γιορτή για τον πολιτισμό, τη γνώση, το περιβάλλον και την ύπαιθρο χώρα, που στοχεύει στην ανάδειξη όλων εκείνων των στοιχείων που συνθέτουν την αυθεντική Κρήτη και τη σύνδεση των πολιτισμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize