Ρέθυμνο – Περιπλανήσεις στον κόσμο της φυσικής – Από το φως των Laser στο φως των αστεριών

Οι περιπλανήσεις στο κόσμο της Φυσικής, συνεχίζονται και την νέα χρονιά! Ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης, σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης, διοργανώνει εσπερίδα για το ευρύ κοινό με θέμα «Περιπλανήσεις στον κόσμο της Φυσικής» στο Ρέθυμνο.

Καλωσορίζουμε το 2019 στο Ρέθυμνο με μια εκδήλωση που φιλοδοξεί να φέρει στον ίδιο χώρο μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και πολίτες με ενδιαφέρον για την Φυσική και τις εφαρμογές της. Οι περιπλανήσεις μας θα ξεκινήσουν με δύο ομιλίες από το ερευνητικό Κέντρο Φυσικής Πλάσματος και LASER του ΤΕΙ Κρήτης πάνω στο επίκαιρο (βραβείο Nobel Φυσικής 2018) θέμα της Φυσικής και των εφαρμογών των ισχυρών και υπερβραχέων παλμών LASER και θα συνεχιστεί με ένα ταξίδι στο διαστρικό νέφος Musca που «τραγουδά», από την ομάδα Αστροφυσικής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το φως των LASER στο φως των αστεριών!

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Γενάρη στο «Σπίτι του Πολιτισμού» , ώρα 19:00 – 21:00 και θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ομιλίες:

1. “ Ισχυρά και Υπερβραχέα LASER: Το 1/2 του βραβείου Nobel Φυσικής 2018 στους  Gerard Mourou και Donna Strickland“, Καθηγητής Νεκτάριος Παπαδογιάννης, Αντιπρύτανης ΤΕΙ Κρήτης, Κέντρο Φυσικής Πλάσματος και LASER (CPPL), ΤΕΙ Κρήτης

2. “Ακραίες συνθήκες ύλης στο εργαστήριο με τη χρήση υπερ-ισχυρών παλμών LASER“, Καθηγητής Μιχάλης Ταταράκης, Διευθυντής CPPL,  Κέντρο Φυσικής Πλάσματος και LASER (CPPL), ΤΕΙ Κρήτης

3. Το “τραγούδι” του διαστρικού νέφους Musca , Αναπληρωτής Καθηγητής Κωσταντίνος Τάσσης, Τμήμα Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης.

Χορηγός Επικοινωνίας: ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, Goodnet, TEAM FM

Παραχώρηση Αίθουσας: ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize