Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Πέρασαν χρόνια από την Μάχη της Κρήτης, όμως η κόρη του Billy Moss, δεν ξεχνά

Ρέθυμνο – Πέρασαν χρόνια από την Μάχη της Κρήτης, όμως η κόρη του Billy Moss, δεν ξεχνά

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, επιδόθηκαν σε δύο φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, οι υποτροφίες στη μνήμη του Stanley Moss, Βρετανού, που πήρε μέρος στην αντίσταση εναντίον των Γερμανών στην Κρήτη και στην περίφημη απαγωγή του στρατηγού Κράιπε.

Η κόρη του, Gabriella Bullock, επέδωσε τα βραβεία, ενώ ομιλία και χαιρετισμό, απηύθυναν η κοσμήτορας της φιλοσοφικής σχολής και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αγγέλα Καστρινάκη και Κωνσταντίνος Σπανουδάκης. 

Πέρασαν χρόνια από την Μάχη της Κρήτης, όμως η κόρη του Billy Moss, δεν ξεχνά.

Η Gabriella Bullock διαθέτει μέρος του ποσού που προέρχεται από τα πνευματικά δικαιώματα των βιβλίων του πατέρα της, θεσπίζοντας ετήσια βραβεία για μεταπτυχιακούς φοιτητές των τμημάτων φιλολογίας και ιστορίας και αρχαιολογίας, ως έκφραση χρέους και ευγνωμοσύνης προς τον κρητικό λαό.

Φέτος βραβεύτηκαν οι φοιτήτριες, Γεωργία Χουστουλάκη, υποψήφια διδάκτωρ, τμήματος φιλολογίας και η Παρασκευή Δανδάλη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια, τμήματος ιστορίας και αρχαιολογίας.

Ο William Stanley Moss (1921-1965) πήρε μέρος στην αντίσταση εναντίον των Γερμανών στην Κρήτη και μάλιστα στην περίφημη απαγωγή του Στρατηγού Κράιπε.

Μετά το τέλος του πολέμου αποτύπωσε τις μνήμες και τις εμπειρίες του από τον πόλεμο σε βιβλία που σημείωσαν μεγάλη εκδοτική επιτυχία.

Ένα από αυτά, το Ill Met by Moonlight, Κακό φεγγαραντάμωμα στην ελληνική μετάφραση, γυρίστηκε σε ταινία.

Η επίδοση των βραβείων έγινε από την χορηγό, Gabriella Bullock.

Ομιλία με θέμα τη λογοτεχνία στον πόλεμο παρέθεσε η κοσμήτορας της φιλοσοφικής σχολής, Αγγέλα Καστρινάκη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρύτανης, Κωνσταντίνος Σπανουδάκης.

cretedoc.gr

Check Also

Ρέθυμνο – Οι τιμές των εισιτηρίων με το Olympus – Έτοιμο το πρακτορείο στον Πειραιά

Νεότερες ενημερώσεις και οριστικές από τον γενικό ταξιδιωτικό πράκτορα του Ρεθύμνου κ. Δανδουλάκη και τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize