Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο – Παρεμβάσεις στο δημοτικό σχολείο του Πλακιά και χρηματοδότηση 150.000 ευρώ στην Μύρθιο

Ρέθυμνο – Παρεμβάσεις στο δημοτικό σχολείο του Πλακιά και χρηματοδότηση 150.000 ευρώ στην Μύρθιο

Δρομολογήθηκαν παρεμβάσεις και έργα στο Δημοτικό Σχολείο Πλακιά που θα βελτιώσουν την εικόνα του σχολείου, θα αναβαθμίσουν την λειτουργικότητα του θα μετατρέψουν την σχολική αυτή μονάδα, σε ένα σχολείο-πρότυπο.

Μετά από συνάντηση του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, του Υπεύθυνου Παιδείας του Δήμου Αντώνη Τσουρδαλάκη, του Διευθυντή του σχολείου Σταμάτη Βεδουρά, Διευθυντή του Δημοτικού σχολείου Πλακιά, μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του εφημέριου της Ενορίας Σελλίων π.Ιωάννη Βάθη υποβλήθηκε σχετικό αίτημα προς Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως με την έγκριση του τεχνικού δελτίου ύψους 60.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση αφορά την κατασκευή γηπέδου Μπάσκετ, γηπέδου 5Χ5, κατασκευή πέργολας και διαμόρφωση χώρων πρασίνου στο περιβάλλοντα χώρο του σχολείου. Στην μελέτη περιλαμβάνονται και παρεμβάσεις σε δημοτικά κτίρια ύψους 7.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης αφού ευχαρίστησε τον κ Αρναουτάκη για την ικανοποίηση του αιτήματος δήλωσε σχετικά:

«Το Δημοτικό Σχολείο Πλακιά με διευθυντή τον κ Βεδουρά έχει καταφέρει να γίνει ένα σχολείο ανοιχτό σε ιδέες, που ξεφεύγει από τις συνηθισμένες εκπαιδευτικές κατευθύνσεις, αναπτύσσει τον εθελοντισμό και είναι ιδιαίτερα ελκυστικό στα παιδιά. Έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί από τις καινοτόμες δράσεις όπως μου τις παρουσίασαν στην συνάντηση μας, αλλά κυρίως με την όρεξη, το μεράκι, τις ειλικρινείς και καλές προθέσεις και τον συντονισμό δασκάλων και γονέων. Προφανώς όλες αυτές οι δραστηριότητες δεν θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα χωρίς τη συνεργασία εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών και τοπικής κοινωνίας. Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια, όπου ο καθένας δίνει τον καλύτερό του εαυτό.  Αξίζουν σε όλους θερμά συγχαρητήρια που κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα σχολείο το οποίο αγαπούν τα παιδιά και εμπιστεύονται οι γονείς».

Οι εγκρίσεις όμως από την Περιφέρεια δεν σταμάτησαν ούτε τις ημέρες των γιορτών. Αυτή τη φορά σειρά είχε η Τοπική Κοινότητα Μύρθιου με έγκριση χρηματοδότησης 150.000 ευρώ από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει ανάπλαση πλατείας, ηλεκτροφωτισμό, τοιχίο αντιστήριξης στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου και διαμόρφωση αίθουσας δίπλα στο Κοινοτικό γραφείο για την φιλοξενία Μουσείου και Βιβλιοθήκης στην μνήμη του αείμνηστου γλωσσολόγου Γεωργίου Χατζηδάκι.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης ευχαρίστησε τηλεφωνικά τον Περιφερειάρχη αφού αντάλλαξαν τις καθιερωμένες ευχές αλλά και τον Μιχάλη Βαμιεδάκη Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο στον τομέα του Τουρισμού  για την συμβολή του και δήλωσε σχετικά:

«Το συγκεκριμένο Τεχνικό Δελτίο περιλαμβάνει έργα τα οποία είναι πραγματικά αναγκαία για την Μύρθιο και την ανάδειξη του παραδοσιακού οικισμού. Επίσης με την διαμόρφωση του μουσείου και της βιβλιοθήκης εκτός από την συμβολή του στην πολιτισμική μας κληρονομιά, τιμούμε την μνήμη του  Γεωργίου Χατζηδάκι που γεννήθηκε στην Μύρθιο και υπήρξε κορυφαίος καθηγητής και θεμελιωτής της επιστήμης της Γλωσσολογίας στην Ελλάδα, ιδρυτικό στέλεχος της Ακαδημίας Αθηνών και πολεμιστής στον απελευθερωτικό αγώνα της Κρήτης.»

Check Also

Ρέθυμνο – Καταστρέφουν τους καθρέφτες των οχημάτων με αιχμηρό αντικείμενο

Όπου βγάλει τον καθένα η ζωή σε αυτή την πόλη… Αυτή τη φορά δεχθήκαμε παράπονα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize