Ρέθυμνο – Πάνω από 20 εκ. ευρώ για την Φορτέτζα μέσω “ΦιλόΔημος” – Εντείνεται η προσπάθεια

Στο κόκκινο είναι οι διεργασίες στον δήμο Ρεθύμνου για να ενταχθεί η Φορτέτζα στον άξονα του προγράμματος ΦιλόΔημος για εμβληματικά κτίρια.

Το μνημείο σήμα κατατεθέν του Ρεθύμνου δεν αποκλείεται να ενταχθεί και να εξασφαλιστούν έτσι, πόροι άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάστασή του και την επανάχρηση των κτιρίων του για πολιτιστικούς κυρίως λόγους.

Ρέθυμνο - Πάνω από 20 εκ. ευρώ για την Φορτέτζα μέσω "ΦιλόΔημος" - Εντείνεται η προσπάθεια
Watch this video on YouTube.

Λίγο πριν ανοίξει ο άξονας του προγράμματος ΦιλόΔημος για τα εμβληματικά κτίρια, οι διεργασίες στον δήμο Ρεθύμνου για να ενταχθεί η Φορτέτζα με ένα μάστερ πλαν για την αποκατάσταση των κτιρίων και τις χρήσεις τους μετά την ανακαίνιση, είναι πυρετώδεις. Αναμένεται να εξασφαλιστούν πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ σε διάφορες φάσεις των συνολικών έργων που θα πραγματοποιηθούν, έτσι ώστε το μνημείο να αποκτήσει κάτι από την αλλοτινή του αίγλη.

Σε πρώτο πλάνο η διάσωση και σε δεύτερο χρόνο η ανάδειξη του μνημείου συνολικά, αφού βέβαια πρώτα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, εγκρίνει το μάστερ πλαν και το σύνολο των εργασιών που θα προβλέπει, όπως και τις νέες χρήσεις για τα κτίρια εντός των τειχών του μνημείου, μέριμνα θα ληφθεί δε και για το κτίριο ανατολικά του κάστρου, τις πρώην φυλακές που στέγαζαν το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης.

Παράλληλα, ο δήμος Ρεθύμνου βρίσκεται σε συνεργασία με την τοπική εφορεία αρχαιοτήτων, έτσι ώστε να βρεθεί ή και να κατασκευαστεί αποθηκευτικός χώρος για την υπηρεσία.

cretedoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize