Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο: Οριστική η απόλυση του ταμία για την υπεξαίρεση 135.159 ευρώ – Σχολιασμός διαφθοράς στο Δημόσιο

Ρέθυμνο: Οριστική η απόλυση του ταμία για την υπεξαίρεση 135.159 ευρώ – Σχολιασμός διαφθοράς στο Δημόσιο

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr

Μετά από δικαστική διαμάχη και παλινωδίες ετών, οριστικά την πόρτα εξόδου από το δήμο Ρεθύμνου είδε πρώην ταμίας που είχε αφαιρέσει από τα ταμία του δήμου συνολικό ποσό άνω των 130 χιλιάδων ευρώ. Τη σχετική απόφαση επικύρωσε το ΣτΕ, ενώ η ποινή του ταμία έχει μειωθεί στα 6 χρόνια.

Οριστικά απολύθηκε από το δήμο Ρεθύμνου πρώην ταμίας που είχε υπεξαιρέσει από τα ταμεία 135.159 ευρώ και είχε ασκηθεί εις βάρος του ποινική δίωξη για πλαστογραφία, απάτη και υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση.

Την απόφαση επικύρωσε το ΣτΕ, ενώ το πειθαρχικό συμβούλιο των υπαλλήλων ΟΤΑ της Περιφέρειας Κρήτης, είχε επιβάλει την ποινή της οριστικής παύσης για τα πειθαρχικά παραπτώματα της παράβασης του υπαλληλικού καθήκοντος, στον ταμία.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης είχε κρίνει ένοχο τον ταμία για όλα τα αδικήματα εκτός της απάτης και τον είχε καταδικάσει σε συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών, όμως μετά το εφετείο η ποινή μειώθηκε στα 6 χρόνια.

Αξίζει να επισημανθεί ότι και κατά το 2016 διαπιστώθηκε αυξητική τάση στις υποθέσεις ελέγχου εποπτευόμενων ιδιωτικών φορέων του Δημοσίου, με τις υποθέσεις διαφθοράς στους δήμους να ακολουθούν και να έχουν χάσει την πρωτοκαθεδρία.

Σχολιάζοντας το γεγονός ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι συνήθως η διαφθορά αφορά δύο πλευρές, καλώντας τους πολίτες να μην καταφεύγουν σε αυτήν.

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Ρεθύμνου, Στέλιος Σπανουδάκης, θεωρεί ότι στα θετικά της οικονομικής κρίσης συγκαταλέγεται το γεγονός, ότι οι πολίτες αφυπνίστηκαν κατά της οικονομικής απάτης.

Ο βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης διασαφηνίζει ότι όσο μεγαλύτερη η διαφθορά, τόσο μεγαλύτερο το οικονομικό βάρος στους τίμιους και συνεπείς, ενώ ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας περίθαλψης του υπουργείου υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, ανέφερε από το Ρέθυμνο ότι οι περιπτώσεις οικονομικής απάτης και διαφθοράς που καταλήγουν στη δικαιοσύνη βαίνουν αυξανόμενες τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

 

 

Check Also

«Τα όνειρα μας δεν καθορίζονται από την επιτυχία μας στις εξετάσεις»

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης για τις πανελλαδικές εξετάσεις: «Εύχομαι καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize