Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Ολοκληρώνεται η γραφειοκρατία – Άρδην θα αλλάξει όψη η περιοχή της σχολής αστυφυλάκων

Ρέθυμνο – Ολοκληρώνεται η γραφειοκρατία – Άρδην θα αλλάξει όψη η περιοχή της σχολής αστυφυλάκων

Άρδην θα αλλάξει όψη η περιοχή της σχολής αστυφυλάκων στο κέντρο του Ρεθύμνου.

Το νέο αστυνομικό μέγαρο θα βρίσκεται στα βορειοδυτικά, μετά από ισογειοποίηση της αυλής, ο ιερός ναός της Αγίας Ειρήνης θα έχει πρόσβαση από την οδό Δαφέρμου στα νοτιοδυτικά, ενώ το παλιό αστυνομικό τμήμα θα κατεδαφιστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου.

Λίγες υπογραφές απομένουν για να ολοκληρωθεί ο σχετικός φάκελος και να εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια, ίσως και μέσα στον Αύγουστο.

Οι μελέτες δύο εξωτερικών συνεργατών απομένουν για να ολοκληρωθεί ο φάκελος και να ληφθεί οικοδομική άδεια για το νέο αστυνομικό μέγαρο του Ρεθύμνου, κτίριο που έχει χωροθετηθεί στο βορειοανατολικό τμήμα της έκτασης της σχολής αστυφυλάκων στο κέντρο της πόλης.

Το κτίριο θα είναι 4 ορόφων σε έκταση 3 περίπου στρεμμάτων και με δομημένη επιφάνεια 2,3 χιλιάδων τμ.  90 τα γραφεία, αμφιθέατρο 70 θέσεων και πάρκινγκ 44 αυτοκινήτων, 2 λεωφορείων και 22 μηχανών, θα είναι μερικές από τις ανέσεις των νέων υποδομών.

Η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Ρεθύμνου, θα συναντηθεί με την φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ  στην Αθήνα για να συζητήσουν επί του θέματος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο 1ο δεκαήμερο του Αυγούστου θα έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να μεταφερθούν οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ από το ακατάλληλο, μη νόμιμο και μη λειτουργικό πεπαλαιωμένο κτίριο στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, δίπλα από την έδρα της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, η κατεδάφιση του υφιστάμενου, ετοιμόρροπου κτιρίου, θα αποδεσμεύσει χώρο για πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις, ανταπόδοσης στους δημότες που πλέον θα απολαμβάνουν και τη θέα προς τη Φορτέτζα. Μοναχά ένας ενετικός θόλος θα παραμείνει επί τόπου, έπειτα από παρέμβαση της εφορείας αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

cretedoc.gr

Check Also

Κρήτη – 4 συλλήψεις για ναρκωτικά και μαχαίρια!

Συνελήφθησαν, τέσσερα (4) άτομα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize