Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο: Οι οικοδόμοι και σήμερα επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα

Ρέθυμνο: Οι οικοδόμοι και σήμερα επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα

Συνεδρίασε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν.Ρεθύμνου. Συζήτησαν για τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο κλάδο των κατασκευών, μετά κι από την κλαδική απεργία τον Μάρτιο όπου φανέρωσε δυνατότητες και προϋποθέσεις στη βελτίωση και αποτελεσματικότητα του αγώνα.

Η επιστροφή στην «ομαλότητα» δεν σημαίνει ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών νόμων που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια τη ζωή μας. Δεν σημαίνει επιστροφή των μισθών, ανάκτηση όλων των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που διαλύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Η “ανάπτυξή” που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Οι οικοδόμοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ότι κερδίσαμε έγινε πράξη με απεργίες, με σκληρούς και πολλές φορές με αιματηρούς αγώνες.

Έτσι και σήμερα επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα, συμμετέχουμε στην απεργία που έχει κηρυχθεί για τις 30 Μαΐου με το πλαίσιο πάλης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 10π.μ. το πρωί.

Από τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας

Στάθης Λουκάκης                       Μανόλης  Σταματάκης

φωτό αρχείου

Απόφοιτη Ψηφιακών Μέσων – Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Έχει τίτλους γνώσεων στη διακόσμηση και στη γραφιστική
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπά τις τέχνες – από το τραγούδι μέχρι τη ζωγραφική

Check Also

Παιδική χορωδία από τον σύλλογο Ρεθυμνίων Μικρασιατών

Ο σύλλογος Ρεθυμνίων Μικρασιατών, διανθίζοντας την πολύχρονη πολιτιστική του δραστηριότητα και προσηλωμένος στην προσπάθεια διατήρησης …

Σχόλια

Font Resize