Αρχική / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Οι εξεταστές φοβούνται να μπουν σε όχημα υποψήφιου οδηγού 74 ετών και άνω – 2 μήνες χωρίς εξετάσεις οδηγών γενικώς!

Ρέθυμνο – Οι εξεταστές φοβούνται να μπουν σε όχημα υποψήφιου οδηγού 74 ετών και άνω – 2 μήνες χωρίς εξετάσεις οδηγών γενικώς!

Απέκλεισαν την διεύθυνση μεταφορών στο Ρέθυμνο οι εκπαιδευτές οδηγών, αφού εδώ και 2 μήνες δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, επειδή οι απλήρωτοι από τον Μάιο εξεταστές, απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Είναι μία από τις… παρενέργειες της ιδιότυπης ομηρίας στην οποία έχουν περιέλθει πανελλαδικά οι εκπαιδευτές οδηγών, αφού εδώ και 3 χρόνια δεν εφαρμόζεται στην πράξη το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τη λειτουργία του κλάδου.

Αγανακτισμένοι είναι οι 23 εκπαιδευτές οδηγών στο Ρέθυμνο, επειδή εδώ και 2 μήνες δεν διενεργούνται εξετάσεις υποψηφίων οδηγών.

Περίπου 60 είναι οι υποψήφιοι οδηγοί κάθε βδομάδα στο Ρέθυμνο, με αποτέλεσμα εκατοντάδες πια να περιμένουν να εξεταστούν, ενώ σε αυτούς προστίθενται και 150 περίπου ηλικιωμένοι που περιμένουν να ανανεώσουν την άδεια οδήγησής τους, όπως και αρκετοί υποψήφιοι επαγγελματίες οδηγοί.

Την ίδια ώρα οι εξεταστές απευθυνόμενοι στην πολιτεία, αναφέρουν ότι νιώθουν ανασφάλεια μέσα σε ένα όχημα, στο οποίο είναι υποψήφιος οδηγός ένας άνθρωπος 74 ετών και άνω με τους εκπαιδευτές οδηγών να τονίζουν ότι το όλο θέμα, έγκειται πια σε μια πολιτική απόφαση του αρμόδιου υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη, τον οποίο και καλούν να την λάβει.

Αυτό που εικάζουν οι εκπαιδευτές οδηγών του Ρεθύμνου είναι ότι η μη οριστική ρύθμιση των προβλημάτων, έγκειται στο ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες, αρνούνται να ασφαλίσουν ένα όχημα στο οποίο επιβαίνει ο δάσκαλος και ο μαθητής οδήγησης με αποτέλεσμα εδώ και 3 χρόνια το νομοσχέδιο να έχει παραμείνει στη θεωρία, επιφέροντας σειρά προβλημάτων στην πράξη, ενώ αυτό που εκτιμάται είναι ότι το κόστος θα μετακυλιστεί, στον υποψήφιο οδηγό.

 

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Γλίτωσε τα ισόβια ο Σμπώκος – «Μην μου πάρετε τη ζωή», είπε στους δικαστές

iefimerida.grΟ Γιάννης Σμπώκος / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Έσπασε τα ισόβια ο Γιάννης Σμπώκος στη δίκη …

Σχόλια

Font Resize