Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / FreeTime / Ρέθυμνο – Ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO – Μήνυμα από τα Ρούστικα

Ρέθυμνο – Ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO – Μήνυμα από τα Ρούστικα

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου, στα Ρούστικα Ρεθύμνου υπό τη διοργάνωση του ομίλου φίλων Μανόλη Αναγνωστάκη.

Ο μεγάλος ποιητής του μεταπολέμου είλκε την καταγωγή του από το γραφικό αυτό χωριό με την αγάπη για τις τέχνες και τα γράμματα.

Το κοινό παρακολούθησε με ενδιαφέρον ομιλίες από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς, ενώ ταξίδεψε μελωδικά μέσα τους στίχους του Σητειακού, Βιτσέντζου Κορνάρου.

Τα Ρούστικα τίμησαν τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου με μια ποιοτική εκδήλωση από τον όμιλο φίλων Μανόλη Αναγνωστάκη που καταγόταν από το όμορφο αυτό χωριό του Ρεθύμνου.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί σε εκθέσεις για τον μεγάλο ποιητή του μεταπολέμου, αλλά και να παρακολουθήσει ομιλίες από πανεπιστημιακούς εγνωσμένου κύρους που έχουν εντρυφήσει στο έργο του μεγάλου ποιητή της Κρητικής Αναγέννησης, τον David Holton, ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Cambridge και την Τασούλα Μαρκομιχελάκη, επίκουρη καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ.

Οι προσπάθειες εντείνονται για να καταστεί ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά, ενταγμένη στον διεθνή κατάλογο της UNESCO, κάτι που θα εξαρτηθεί άμεσα και από την επαφή των ξένων με αυτό το λογοτεχνικό διαμάντι, με κρίσιμης σημασίας, τις μεταφράσεις του έργου αυτού στις πιο διαδεδομένες έστω γλώσσες του κόσμου.

Στη λαϊκή παράδοση, ο Ερωτόκριτος δεσπόζει ανέκαθεν στην Κρήτη, σταδιακά όμως καταλαμβάνει τη θέση που του αξίζει, στο διεθνές λογοτεχνικό στερέωμα.

Την εκδήλωση έντυσε μουσικά ο Αλέξανδρος Αγγελάκης αποδίδοντας με τον Γιάννη Συράγα, αποσπάσματα του Ερωτόκριτου.

cretedoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize