Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο – Μητέρα καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική έξω από το δημοτικό σχολείο του παιδιού της

Ρέθυμνο – Μητέρα καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική έξω από το δημοτικό σχολείο του παιδιού της

Καταγγελία από αναγνώστρια της CreteDoc αναφέρεται σε μια επικίνδυνη κατάσταση που λαμβάνει χώρα στο 8ο δημοτικό σχολείο του Ρεθύμνου την ώρα που οι μαθητές, αφού ολοκληρωθούν τα μαθήματα, ετοιμάζονται να βρουν τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους έξω από το κτίριο.

Το πρόβλημα όπως αναφέρει η αναγνώστρια, ξεκινάει από τη διέλευση αυτοκινήτων στον προαύλιο χώρο του δημόσιου ΙΕΚ που γειτνιάζει με το σχολείο. Σε αυτό τον χώρο υπάρχει πρόσβαση και στα αυτοκίνητα, είτε για να παρκάρουν, είτε για να περιμένουν κάποιο παιδί, είτε ακόμη και για την αναστροφή του αυτοκινήτου μιας και ο εξωτερικός δρόμος είναι αρκετά στενός για να καλύψει τις ανάγκες δύο λωρίδων αυτοκινήτων.

Αυτό που συμβαίνει την ώρα που τα παιδιά εξέρχονται από το σχολείο είναι άκρως επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητά τους, όπως μάς ανέφερε η αναγνώστρια, ιδιαίτερα κατά τις βροχερές μέρες που η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Επιπλέον, αναφέρει ότι μέχρι και πέρυσι, η πόρτα του δημόσιου ΙΕΚ έκλεινε κατά το ήμισυ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τέτοιος κίνδυνος… Αυτή μάλιστα θα ήταν η καλύτερη και η ευκολότερη λύση για να καλύψει κάθε φόβο για τυχόν κίνδυνο από τους γονείς.

Άλλωστε, η αναγνώστρια δεν ζήτησε κάτι άλλο από το να κλείνει η μια πόρτα της εξωτερικής πόρτας κατά την διάρκεια που τα παιδιά σχολούν.

Φέτος, δυστυχώς τα πράγματα άλλαξαν και το χειρότερο είναι ότι τα λόγια της πήγαν στράφι, αφού προσπάθησε να το συζητήσει με τους αρμόδιους, αλλά αυτό, δεν απέδωσε καρπούς.  

Check Also

Κρήτη – Ανεβαίνει ο υδράργυρος την Κυριακή

Το καλό καλοκαίρι επιφυλάσσει πάντα και περιόδους με υψηλότερες θερμοκρασίες. Ευτυχώς για το νησί μας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize