Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Μικροσκουπίδια παντού! – Θλιβερή η εικόνα της απέραντης παραλίας

Ρέθυμνο – Μικροσκουπίδια παντού! – Θλιβερή η εικόνα της απέραντης παραλίας

Πλήθος μικροσκουπιδιών αφήνουν πίσω τους στις παραλίες και στη θάλασσα επισκέπτες που δεν συνειδητοποιούν το κακό που κάνουν στο περιβάλλον.

Η νομοθεσία μπορεί να γίνεται πιο αυστηρή στην χρήση πλαστικού μιας χρήσης, ακόμα και με απαγόρευση του καπνίσματος στην παραλία, σε χώρες της ΕΕ, στην Κρήτη και το Ρέθυμνο, ωστόσο, πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν.

Ο φακός της ΚΡΗΤΗ TV αποτύπωσε το μέγεθος της αδιαφορίας και αναζήτησε λύσεις και εξηγήσεις από τη νέα γενιά και ιθύνοντες.

Εικόνες που στεναχωρούν και προβληματίζουν.

Μικροσκουπιδάκια από πλαστικό, καλαμάκια, ποτήρια μιας χρήσης, αποτσίγαρα και συσκευασίες τροφίμων. Χαιρόμαστε την παραλία, αγανακτούμε όταν δεν πληρούνται οι προδιαγραφές για τη γαλάζια σημαία, όμως δεν σκεφτόμαστε τι πράττουμε οι ίδιοι στο φυσικό περιβάλλον που δεν είναι κτήμα μας.

Στην άμμο που καθόμαστε θα εναποθέσει τα αβγά της η χελώνα καρέτα, στη θάλασσα όπου καταλήγουν τα πλαστικά, τα ψάρια και οι γλάροι θα τα καταναλώσουν ως θανατηφόρα τροφή.

Η νέα γενιά δείχνει το δρόμο. Όπως τονίζει η φοιτήτρια του πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, Νίνα Χατζηγεωργίου, μπορούμε να μην παράγουμε σκουπίδια.

Μπορούμε να χρησιμοποιούμε επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη και όχι πλαστικά μιας χρήσης και ακόμη καλύτερα μπορούμε να μαζεύουμε ό,τι σκουπίδια έρθουν στην αντίληψή μας.

Εξάλλου, η θετική αρχή γίνεται από εμάς τους ίδιους και μετά μπορεί να γίνει ευρύτερα εφαρμόσιμη μια πιο φιλική πολιτική για το περιβάλλον, αν το δικό μας παράδειγμα, επηρεάσει και τον περίγυρό μας.

Από την πλευρά του ο δήμος Ρεθύμνου, δια του υπεύθυνου καθαριότητας, τον δημοτικό σύμβουλο Στέλιο Σαμψών, τονίζει ότι είναι μια προσπάθεια που πρέπει συντονισμένα να γίνεται όχι μόνο από το προσωπικό καθαριότητας και τους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στον αιγιαλό, αλλά και από τον καθένα μας, εξαίροντας παράλληλα το παράδειγμα της Ισπανίας, όπου και απαγορεύθηκε το κάπνισμα στην παραλία!

κάμερα: Γιάννης Ράλλης

cretedoc.gr

 

Check Also

Ρέθυμνο – «Πέταξε» η Βισταγή με ποιοτική εκδήλωση-υπερθέαμα αφιερωμένη στον Ερωτόκριτο

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Μια ποιοτική εκδήλωση γεμάτη μουσική, χορό και παράδοση κατευχαριστήθηκαν ντόπιοι κι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize