Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Μικρής κλίμακας ΑΠΕ στο νησί – Επικεφαλής τεχνολογικός εταίρος της Κομισιόν το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Compose

Ρέθυμνο – Μικρής κλίμακας ΑΠΕ στο νησί – Επικεφαλής τεχνολογικός εταίρος της Κομισιόν το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Compose

Πρωτοπορεί πανευρωπαϊκά το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Ρέθυμνο στις πολιτικές και μεθόδους βιώσιμης ανάπτυξης. Η Κομισιόν έχρισε ως επικεφαλής τεχνολογικό εταίρο το εργαστήριο βιώσιμης ανάπτυξης που εφαρμόζει τη μεθοδολογία του σε 15 περιοχές της Ευρώπης, σε 11 χώρες. Τα αποτελέσματα του προγράμματος Compose παρουσιάστηκαν στο επιμελητήριο Ρεθύμνου.

Εδώ και 12 χρόνια το Ρέθυμνο έχει ξεκινήσει την εφαρμογή πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και τοπικούς φορείς με θεαματικά αποτελέσματα και με την Κρήτη να διαπρέπει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Στόχος είναι η χρήση των ΑΠΕ με βιώσιμο τρόπο, σύμφωνα με τον Θεοχάρη Τσούτσο, Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ οι 3 άξονες του προγράμματος Compose κινήθηκαν στην ανάπτυξη έξυπνων κάδων που ενημερώνουν για το ποσοστό πληρότητάς τους και για το αν έχουν βανδαλιστεί, στην καταγραφή της χρήσης της ξυλείας και των παραδοσιακών και σύγχρονων τζακιών στα Ανώγεια και των επιπτώσεων, όπως και στην ανάπτυξη ψηφιακού συστήματος που ενημερώνει για την κατάλληλη χρήση βιώσιμης ενέργειας ανά περιοχή.
Ακόμα και η σχολική κοινότητα του Ρεθύμνου συμμετέχει στο μέλλον της βιώσιμης ανάπτυξης, όπως τονίζει ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, με την συγκέντρωση τηγανέλαιων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι η Ελλάδα είναι ο ουραγός της ΕΕ στην ανακύκλωση, η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, σημειώνει τα υψηλότερα ποσοστά ανακύκλωσης στην Ελλάδα.
Η διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Κρήτης, όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, θα ξεκινήσει σύντομα πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων, ενώ βασικός γνώμονας του νησιού παραμένει η ανάπτυξη μονάδων μικρής κλίμακας ΑΠΕ.

 

Check Also

Ρέθυμνο – Διανομή προϊόντων υγιεινής σε ανήλικα κορίτσια από το Κέντρο Κοινότητας Μυλοποτάμου

Ο Δήμος Μυλοποτάμου (Κοινωνική Υπηρεσία και Κέντρο Κοινότητας*)  στα πλαίσια των δράσεων αλληλεγγύης που αναπτύσσει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize