Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Μετά από 8 χρόνια αγώνων η απαρχή για την έξοδο του Αμαρίου από το τέλμα προς το αναπτυξιακό άλμα!

Ρέθυμνο – Μετά από 8 χρόνια αγώνων η απαρχή για την έξοδο του Αμαρίου από το τέλμα προς το αναπτυξιακό άλμα!

Μετά απο διεκδικήσεις 8 ετών, εν τέλει παραχωρήθηκε η έκταση στη Σχολή Ασωμάτων στο Αμάρι, στην περιφέρεια Κρήτης.

Άμεσα ξεκινά η διαδικασία της αναβίωσης και αναβάθμισης της σχολής.

Σήμερα, το εγχείρημα επικυρώθηκε επιτόπου με την παρουσία τριών υπουργών, αυτοδιοικητικών και πλήθους κόσμου και με την ευχή όλων να είναι η απαρχή για την έξοδο του Αμαρίου από το τέλμα, στο αναπτυξιακό άλμα.

Παρουσία τριών υπουργών επισφραγίστηκε η αναβίωση και αναβάθμιση της Σχολής Ασωμάτων στο Αμάρι. Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, υπογράμμισε την απαρχή μιας νέας εποχής ανάπτυξης για την περιοχή με τον υπουργό υγείας και βουλευτή Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό, να τονίζει την δύναμη της συστηματικής και ειλικρινούς συνεργασίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός έρευνας και καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, δεσμεύθηκε για την διττή λειτουργία της σχολής ως ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο.

Εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ανέδειξε τις προοπτικές να δεσπόσει η περιοχή ανά τη Μεσόγειο με το μέλλον της σχολής να προδιαγράφεται λαμπρό.

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, είχε θέσει και ως προσωπικό στόχο να ευοδωθεί η προσπάθεια, κάτι που μπήκε σε ουσιαστική τροχιά υλοποίησης μετά από 8 χρόνια αγώνα, με τον δήμαρχο Αμαρίου, Παντελή Μουρτζανό, να αναγνωρίζει τις θετικές εξελίξεις και να τηρεί στάση αναμονής για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Κρήτης του γεωτεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρος Στεφανάκης αναφέρθηκε στην καινοτομία του εγχειρήματος που συνδυάζει την δια βίου μάθηση με την βελτίωση των συστημάτων παραγωγής, την ταυτότητα των προϊόντων, την έρευνα και την διατήρηση των τοπικών φυλών των ζώων που διαβιούν στις ξηροθερμικές συνθήκες της Κρήτης.

cretedoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize