Αρχική / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο: Μειώνονται τα τμήματα στα σχολεία της πόλης – Μεγαλύτερο πρόβλημα στην μεταφορά μαθητών στην περιφέρεια

Ρέθυμνο: Μειώνονται τα τμήματα στα σχολεία της πόλης – Μεγαλύτερο πρόβλημα στην μεταφορά μαθητών στην περιφέρεια

Η σχολική περίοδος ολοκληρώθηκε όμως ήδη άνοιξε το θέμα της μεταφοράς των μαθητών από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατόν από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη να τακτοποιηθεί το ζήτημα. Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα νέα σχολεία στο Ατσιπόπουλο με την αντιπεριφέρεια και τα ΚΤΕΛ να επεξεργάζονται λύσεις, ώστε να προκύψουν οι βέλτιστες πρακτικές για την κάλυψη του μεταφορικού έργου των μαθητών.

Στις μνημονιακές δεσμεύσεις προσκρούει ακόμα και το θέμα της μεταφοράς των μαθητών με αποτέλεσμα να έχει ανοίξει διάλογος ανάμεσα στην ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, την αντιπεριφέρεια και τα ΚΤΕΛ, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι περισσότεροι δυνατόν μαθητές, παρά τα προβλήματα. Αιχμή του δόρατος, τα νέα σχολεία στο Ατσιπόπουλο που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, εκτός οικισμού.

Την ίδια ώρα, λόγω των εγγραφών στα σχολεία μέσω του συστήματος taxis, τα σχολεία της πόλης θα συρρικνωθούν και θα πρέπει περισσότεροι μαθητές να φοιτήσουν στα περιφερειακά σχολεία, οξύνοντας το πρόβλημα του μεταφορικού έργου, που για τη σχολική περίοδο 2018 – 2019, θα απαιτεί ακόμη πιο επιτακτικά, λύση.

Ακόμη πιο σημαντικό ζήτημα είναι αυτό της ασφάλισης των μαθητών κατά την μεταφορά τους με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, κάτι που μπορεί να συμβεί, μοναχά αν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου. Τον Σεπτέμβρη θα συνεχιστούν οι συσκέψεις των αρμόδιων φορέων με στόχο, το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο να έχουν λυθεί τα προβλήματα.

Check Also

Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου – Στηρίζουν την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ ενάντια στις ελαστικές μορφές εργασίας

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize