Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Μεγαλειώδης συγκέντρωση 2.000 συνταξιούχων από ολόκληρη την Κρήτη! – Συμμετοχή ρεκόρ λένε οι διοργανωτές

Ρέθυμνο – Μεγαλειώδης συγκέντρωση 2.000 συνταξιούχων από ολόκληρη την Κρήτη! – Συμμετοχή ρεκόρ λένε οι διοργανωτές

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας συνταξιούχων στην Κρήτη, έλαβε χώρα σήμερα στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, φτάνοντας τις 2 χιλιάδες διαμαρτυρόμενων σε συμμετοχή.

Οι συνταξιούχοι ζητούν την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και την επιστροφή των αναδρομικών που δικαιούνται, χωρίς να χρειάζονται περαιτέρω προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκινώντας από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, κινήθηκε μέσα από την παλιά πόλη, για να καταλήξει στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, στην πλατεία τεσσάρων Μαρτύρων.

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των συνταξιούχων από ολόκληρη την Κρήτη, στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η συμμετοχή ξεπέρασε τις 2.000 διαμαρτυρόμενων, στο μεγαλύτερο συλλαλητήριο συνταξιούχων στο νησί.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και με πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της παλιάς πόλης, κατέληξαν στο κέντρο του Ρεθύμνου, στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων.

Ζητούν να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου που θα αποστερήσει 12 δισεκατομμύρια ευρώ από τους συνταξιούχους, το διάστημα 2019 – 2022 και όχι απλά να αναβληθεί ή να ανασταλεί. Να μην γίνουν περαιτέρω περικοπές στο εισόδημά τους και να μην μειωθεί το αφορολόγητο, αλλά να επανέλθει το ΕΚΑΣ.

Οι συνταξιούχοι για τους κόπους μιας ζωής και παρά την κόπωση των γηρατειών, ζητούν από την κυβέρνηση να αποκαταστήσει το πενιχρό εισόδημά τους και τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας από έτερους πόρους και όχι συνθλίβοντας οικονομικά, τα περήφανα γηρατειά.

Επιστρέφουν στην κυβέρνηση το αντικοινωνικό και ρατσιστικό σχόλιο ότι η αποβίωση συνταξιούχων θα ρυθμίσει το ασφαλιστικό, καλούν τους συνταξιούχους σε προσφυγές για τα αναδρομικά, ανέξοδα, μέσω των σωματείων τους, τονίζοντας παράλληλα, ότι όπως οι περικοπές έγιναν με την πλήρη γνώση των κυβερνήσεων και την άγνοια των συνταξιούχων, αντίστοιχα και τώρα να γίνει αυτόματα η επιστροφή των αναδρομικών τους.

Check Also

Ρέθυμνο και συνολικά 28 περιοχές θα «ξεσκονίσουν» ανά την Κρήτη! – 18.000 έλεγχοι κατά της αδήλωτης εργασίας

protothema.gr φωτό αρχείου Αρχής γενομένης από την Παρασκευή θα ξεκινήσουν έλεγχοι σε όλη σχεδόν την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize