Ρέθυμνο – Με αναμορφωμενο προγραμμα σπουδών και επαγγελματικά δικαιώματα τα ΕΠΑΛ

Η επαγγελματική εκπαίδευση αναβαθμίζεται και προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω της, τις προκαταλήψεις.

Εκατοντάδες μαθητές του Ρεθύμνου παρακολούθησαν σχετική ενημέρωση, όπως και ξεναγήθηκαν από εκπαιδευτικούς και μαθητές σε έκθεση των εργαστηρίων των ΕΠΑΛ, ώστε με βιωματικό τρόπο, να ανοίξει ενδεχομένως μια νέα πόρτα στο εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους μέλλον.

Ρέθυμνο - Με αναμορφωμενο προγραμμα σπουδών και επαγγελματικά δικαιώματα τα ΕΠΑΛ
Watch this video on YouTube.

300 μαθητές της Γ’ γυμνασίου και της Α’ λυκείου, σχολείων του Ρεθύμνου, με βιωματικό τρόπο γνώρισαν τι σημαίνει επαγγελματική εκπαίδευση, σε σχετική ημερίδα που φιλοξενήθηκε στο σπίτι του πολιτισμού και η οποία εκτός από διαλέξεις, περιλάμβανε και εργαστηριακές περιηγήσεις σε όλο το πλέγμα των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου.

Πεπειραμένοι εκπαιδευτικοί του ΚΕντρου ΣΥμβουλευτικής και Προσανατολισμού Ρεθύμνου, προσπάθησαν να διώξουν τις προκαταλήψεις με τις οποίες έχει ενδυθεί η επαγγελματική εκπαίδευση στην Ελλάδα, έτσι ώστε αντικειμενικά οι μαθητές να γνωρίσουν και αυτήν την εκπαιδευτική και επαγγελματική διέξοδο, στις σπουδές τους στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από το ΚΕΣΥΠ, τα ΕΠΑΛ της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, όπως και τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Όπως αναφέρεται στη βιβλιογραφία και υπογράμμισαν οι εκπαιδευτικοί, είναι θετικό οι μαθητές να αποφαίνονται για το μέλλον τους σε μικρή ηλικία, έτσι να προετοιμάζονται για αυτό καλύτερα.

Μαθαίνω, ειδικεύομαι είναι το σύνθημα της επαγγελματικής εκπαίδευσης που αναβαθμίζεται με αναμορφωμενο προγραμμα σπουδών και επαγγελματικά δικαιώματα, σε μια πληθώρα ειδικοτήτων και στο Ρέθυμνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize