Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Μαύρα στραγγίδια εξαιτίας ρύπανσης από τον ΧΥΤΥ Αμαρίου

Ρέθυμνο – Μαύρα στραγγίδια εξαιτίας ρύπανσης από τον ΧΥΤΥ Αμαρίου

Στο ίδιο έργο θεατές παραμένουν οι κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Αρκαδίου του δήμου Ρεθύμνου, αφού κάθε φορά που οι βροχοπτώσεις είναι έντονες, διαδέχονται από μολυσμένα νερά στο ρέμα από τον ΧΥΤΑ Αμαρίου.

Τι κι αν διατίθενται εκατομμύρια για την μετατροπή του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ, το πρόβλημα παραμένει, με τους κατοίκους να ανησυχούν ακόμα και για ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα.

Ένα πρόβλημα που όχι απλά… «χρονίζει», εδώ και δύο δεκαετίες οι κάτοικοι των χωριών του Αρκαδίου βλέπουν μαύρα στραγγίδια από τον ΧΥΤΑ Αμαρίου να καταλήγουν στο ρέμα του Αρκαδιώτη ποταμού κάθε φορά που βρέχει αρκετά.

Τι κι αν τροποποιήθηκε σε ΧΥΤΥ η μονάδα εναπόθεσης απορριμμάτων στο Αμάρι, το πρόβλημα παραμένει ως έχει, σύμφωνα με τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργο Κατσανέβα.

Εύλογα οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής μέχρι τα ανατολικά προάστια του Ρεθύμνου ανησυχούν για την ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα, αφού μόλις κοπάσουν οι βροχοπτώσεις που ξεπλένουν το νερό, αυτό που απομένει είναι… μαύρα ζουμιά, στραγγίδια από τα σκουπίδια στον ΧΥΤΥ Αμαρίου.

Οι κάτοικοι έχουν παραγγείλει τον έλεγχο των υδάτων στην ευρύτερη περιοχή από κλιμάκια της περιφέρειας Κρήτης και βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

Check Also

Ρέθυμνο – Ο Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών ζητά άτυπη παράταση για την ολοκλήρωση των φορολογικών δηλώσεων

taxheaven.gr Επιστολή στον Υφυπουργό, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο έστειλε ο Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize