Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Μαθητές από τα Λιβάδια, το Γαράζο και τον Άγιο Μάμα, φόρεσαν τα πέδιλα του σκι και το διασκέδασαν!

Ρέθυμνο – Μαθητές από τα Λιβάδια, το Γαράζο και τον Άγιο Μάμα, φόρεσαν τα πέδιλα του σκι και το διασκέδασαν!

Εκατοντάδες μαθητές του Μυλοποτάμου και των χωριών του Ψηλορείτη θα μάθουν ορειβατικό σκι, χάρις την διοργάνωση της… Χιονονιφάδας, της εβδομάδας σκι.

Σήμερα, μαθητές από τα Λιβάδια, το Γαράζο και τον Άγιο Μάμα, φόρεσαν τα πέδιλα του σκι στον Λάκκο του Μυγερού και το διασκέδασαν.

Είναι μια προσπάθεια και της περιφέρειας Κρήτης, να ζήσουν διαφορετικά τον τόπο τους τα Μυλοποταμόπουλα, ώστε μελλοντικά να αναπτυχθεί περαιτέρω τουριστικά η περιοχή.

«Φέρτε τα παιδιά στο Χιόνι» είναι το σλόγκαν της διεθνούς ομοσπονδίας χιονοδρομίας, έτσι και 250 μαθητές του Μυλοποτάμου μαθαίνουν ορειβατικό σκι στο Λάκκο του Μυγερού.

Τα Μυλοποταμόπουλα έρχονται σε μια πρώτη γνωριμία με το άθλημα της χιονοδρομίας και την εκμάθηση βασικών τεχνικών κι έχουν μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Η ΑΜΚΕ «Το Μαύρο Πρόβατο», διοργανωτής του PierraCreta, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της FIS, συντονίζει και οργανώνει την «Χιονονιφάδα» στο Λάκκο του Μυγερού το διάστημα 09-17 Φεβρουαρίου. Πάντως οι μαθητές από τον Άγιο Μάμα, το Γαράζο και τα Λιβάδια θέλουν να επιστρέψουν δριμύτεροι, ενώ το ορειβατικό σκι θα δοκιμάσουν κι άλλοι μαθητές του Μυλοποτάμου.

Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η γνωριμία με το άθλημα της χιονοδρομίας και η εκμάθηση βασικών τεχνικών σε μικρούς μαθητές, ενώ την Κυριακή 3 Μαρτίου πάνω από 185 χιονοδρόμοι από 11 χώρες του κόσμου θα συμμετάσχουν στο 4ο PierraCreta!

 

Ξεκίνησαν χθες τα μαθήματα σκι βουνού στο Λάκκο του Μυγερού, στα Λιβάδια Μυλοποτάμου, στα πλαίσια της εβδομάδας χιονιού, ένα πρόγραμμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (F.I.S), που για πρώτη φορά υλοποιείται πιλοτικά από την Περιφέρεια Κρήτης και τη Μ.Κ.Ο «Μαύρο Πρόβατο», με τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας των Λιβαδίων Μυλοποτάμου.

Στη δράση συμμετέχουν πιλοτικά μαθητές από δημοτικά σχολεία της Επαρχίας Μυλοποτάμου, ενώ σχεδιάζεται η επέκταση του προγράμματος, από το επόμενο έτος, σε περισσότερα σχολεία του νησιού.
Ειδικότερα, την πρώτη ημέρα συμμετείχαν μαθητές από τα δημοτικά σχολεία Αγ. Μάμα, Λιβαδίων και Γαράζου και σήμερα μαθητές από τα δημοτικά σχολεία Ζωνιανών και Αξού, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι μαθητές από τα δημοτικά σχολεία Περάματος, Πανόρμου, Αγγελιανών, Ανωγείων και Μπαλίου.
Τα μαθήματα χιονοδρομίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Γιάννης Παρασύρης, μαζί με τοπικούς παράγοντες των Λιβαδίων, ανάμεσά τους ο Ιερέας της τοπικής ενορίας π. Ανδρέας Κόκκινος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γιώργος Βάμβουκας και ο λάτρης του ορειβατικού σκι Μανόλης Νύκταρης.
Σε δηλώσεις του ο κ. Παρασύρης τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης, στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα, στηρίζει τέτοιου είδους βιωματικού χαρακτήρα δραστηριότητες, αγωγής υπαίθρου, που παρέχουν στα παιδιά μοναδικές εμπειρίες, οι οποίες δεν μπορούν να αναπαραχθούν στο εσωτερικό του σχολείου. Τα παιδιά μέσα από την εκμάθηση του ορειβατικού σκι, έρχονται σε επαφή με τις φυσικές ομορφιές του Ψηλορείτη, αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση, γνωρίζουν τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου τους, έρχονται σε επαφή με ένα άθλημα που ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία των ορεσίβιων κοινωνιών και συνδέεται με το ήπιο και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης που μπορεί να ακολουθήσει η περιοχή.

Επίσης, ο υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος και εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Το Μαύρο Πρόβατο» Μάνος Ρουμελιωτάκης τόνισε ότι «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από το 2007 στην υπόλοιπη Ελλάδα και βρισκόμαστε στην ευτυχή θέση να το υλοποιήσουμε για πρώτη φορά στην Κρήτη, το νοτιότερο προορισμό της Ευρώπης για ορειβατικό σκι με πάνω από 200 συμμετοχές μαθητών Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού. Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τη μαθητική κοινότητα και ευελπιστούμε από του χρόνου να επεκταθεί το πρόγραμμα και σε σχολικές μονάδες και των λοιπών περιφερειακών ενοτήτων προς όφελος τόσο των μαθητών όσο και των τοπικών κοινωνιών που βρίσκονται στην ενδοχώρα της Κρήτης. Το νησί μας διαθέτει πανέμορφους ορεινούς όγκους που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τους αντίστοιχους της υπόλοιπης Ελλάδας και προσφέρονται για το άθλημα – δραστηριότητα του ορειβατικού σκι». Κλείνοντας, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη, την Αντιπεριφέρεια Παιδείας που συνέβαλαν τα μέγιστα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, καθώς επίσης την τοπική κοινωνία των Λιβαδίων και το Παγκόσμιο Γεωπάρκο Unesco Ψηλορείτης για τη φιλοξενία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize