Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / FreeTime / Ρέθυμνο – Μα πού είναι το σπίτι μου; – Θαυμάζουμε την πόλη από ψηλά και… μερικές 10ετίες πίσω στον χρόνο!

Ρέθυμνο – Μα πού είναι το σπίτι μου; – Θαυμάζουμε την πόλη από ψηλά και… μερικές 10ετίες πίσω στον χρόνο!

Το Ρέθυμνο όπως και οι περισσότερες μεγάλες πόλεις της Κρήτης έχουν αλλάξει.

Τα χρόνια πέρασαν και οι δεκαετίες που αφήσαμε πίσω επηρέασαν αρκετά την εμφάνιση της πόλης.

Ωστόσο, δεν είναι λίγα τα χαρακτηριστικά σημεία και κτήρια του Ρεθύμνου που παρέμειναν όρθια στο πέρασμα του χρόνου και μπορούμε εύκολα να εντοπίσουμε ακόμη και σε πολύ παλιές φωτογραφίες ή καρτ ποστάλ.

Φωτογραφίες όπως οι παρακάτω που βρήκαμε δημοσιευμένες στο ίντερνετ μας ταξιδεύουν σε μία άλλη εποχή, όταν το πανέμορφο Ρέθυμνο ήταν ακόμη πιο ρομαντικό και παραδοσιακό από κάθε άποψη…

Το παλιό λιμάνι όπως μπορείτε να δείτε αποτυπώθηκε την περίοδο της ανακατασκευής του, η παραλιακή ζώνη δεν είχε ακόμη τους διάσημους φοίνικες και η πόλη φυσικά δεν είχε επεκταθεί στα όρια που έχει φτάσει σήμερα.

Οι παλιοί λοιπόν αναπολούν εκείνα τα διαφορετικά χρόνια και οι νεότεροι αντικρίζουν μια πανοραμική εικόνα που έχει μεγάλη αντίθεση με το σήμερα.

Check Also

Η συγκλονιστική ιστορία του Ρεθυμνιώτη παλαιστή, Στέλιου Μυγιάκη – «Έπεφτα στο κρεβάτι, για να μην πονάει η κοιλιά από την πείνα»

fosonline.gr Ο μοναδικός Έλληνας παλαιστής που πήρε χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μιλά στο ΦΩΣ και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize