Ρέθυμνο – Λείπουν βασικές ειδικότητες από το Λύκειο Περάματος – Στο 1ο περιφερειακό Πειραματικό μετατρέπεται το Γυμνάσιο Γαράζου

Με έναν μαθηματικό και αυτόν εδώ και μία μόλις εβδομάδα λειτουργεί το λύκειο Περάματος στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.

Γονείς και εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν σχετικά στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ζητώντας την πλήρη κάλυψη των κενών συνολικά.

Την ίδια ώρα, κινούνται διαδικασίες λειτουργίας του γυμνασίου Γαράζου ως Πειραματικού, σε μια προσπάθεια να στελεχώνεται έγκαιρα και άρτια με εκπαιδευτικούς.

Ρέθυμνο - Λείπουν βασικές ειδικότητες από το Λύκειο Περάματος
Watch this video on YouTube.

Με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Ιωάννη Μαρκαντέ, συναντήθηκαν γονείς μαθητών του λυκείου Περάματος, διαμαρτυρόμενοι για την μη κάλυψη εκπαιδευτικών κενών σε βασικά μαθήματα, όπως τα μαθηματικά.

Αυτό που τονίζει ο διευθυντής του σχολείου, Βαγγέλης Βασσάλος, είναι ότι μόλις πριν μια εβδομάδα ανέλαβε καθήκοντα ο πρώτος μαθηματικός, ενώ υπολείπονται ακόμη δύο.

Είναι αδιανόητο σύμφωνα και με τους γονείς των μαθητών, τα παιδιά τους να μην διδάσκονται μαθηματικά σε ένα μεγάλο σχολείο, της τάξης των 230 μαθητών και με τους μαθητές να καλούνται να διαγωνιστούν πανελλαδικά στα μαθηματικά τον επόμενο χρόνο.

Μάλιστα, το σχολείο υπολείπεται και σε εκπαιδευτικό πληροφορικός ο οποίος εκτός των μαθημάτων θα είναι υπεύθυνος και για την ψηφιακή λειτουργία του σχολείου.

Σε ό,τι αφορά έτερο προβληματικό σχολείο του Μυλοποτάμου, αυτό του Γαράζου, ξεκινούν διαδικασίες λειτουργίας του ως το πρώτο πειραματικό γυμνάσιο στην ελληνική ενδοχώρα, έπειτα από συγχώνευσή του με αυτό του Ρεθύμνου, έτσι ώστε να είναι και η στελέχωσή του άρτια με το πρώτο κουδούνι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize