Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο – Λασπόνερα τρέχουν οι βρύσες στον Άγιο Ανδρέα και τη Γωνιά!

Ρέθυμνο – Λασπόνερα τρέχουν οι βρύσες στον Άγιο Ανδρέα και τη Γωνιά!

Νερό με λάσπη τρέχουν οι βρύσες στη Γωνιά και τον Άγιο Ανδρέα Ρεθύμνου από την περασμένη Παρασκευή 14/09,

με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των κατοίκων, οι οποίοι όχι μόνο δεν μπορούν να πιούν αυτό το νερό,

αλλά δεν μπορούν να το καταναλώσουν ούτε για την προσωπική τους υγιεινή, ούτε για το μαγείρεμα, ούτε καν για τον καθαρισμό των χώρων τους.

Το νερό που για περισσότερο από μια βδομάδα, φτάνει ως τις βρύσες των σπιτιών της Γωνιάς και Αγίου Ανδρέα, περιέχει χώμα. Πράγμα που γίνεται εύκολα αντιληπτό, καθώς αν μείνει για λίγη ώρα σε ένα μπουκάλι αρχίζει να κατακάθεται και να συγκεντρώνεται στον πάτο.

Την καταγγελία γι’ αυτό το ακατάλληλο για πόση και κατανάλωση νερό έκανε η κάτοικος της περιοχής κ. Σοφία Ζωγραφάκη, την οποία απέστειλε και στο συνήγορο του πολίτη, καθώς δεν κατάφερε να λάβει ικανοποιητική απάντηση από τη ΔΕΥΑΡ, με την οποία επικοινώνησε αλλεπάλληλες φορές.

Στην καταγγελία της η κ. Ζωγραφάκη, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Τα προβλήματα με το βρώμικο νερό ξεκίνησαν στις 3/8/18. Κατά καιρούς έτρεχε καφέ νερό από τη βρύση για 2, 3 ή και 4 μέρες κάποιες φορές. Την τελευταία βδομάδα όμως το νερό δεν καθαρίζει, παραμένει θολό 24 ώρες το 24ωρο!

Επικοινωνήσαμε πολλές φορές με τη ΔΕΥΑΡ και οι απαντήσεις που πήραμε ήταν:

«Είστε οι πρώτοι που μας το αναφέρετε, δεν γνωρίζουμε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το νερό στη Γωνιά».
«Αυτό συμβαίνει γιατί άδειασε η δεξαμενή του χωριού λόγω της γενικής λειψυδρίας».
«Η γεώτρηση είχε πρόβλημα και βάλαμε νερό από νέα γεώτρηση που έπαθε καθίζηση και πρέπει να επισκευαστεί».
«Μιλήστε με τον τεχνικό κ. Μαρινάκη που είναι υπεύθυνος για το νερό στην περιοχή σας. Εμείς δεν γνωρίζουμε κάτι να σας πούμε» – Μιλήσαμε μαζί του τη Δευτέρα 17/9 και ο άνθρωπος μας είπε ότι αυτός απλά είναι τεχνικός και επισκευάζει τις βλάβες. Δεν έχει ευθύνη για την ποιότητα του νερού. Μάλιστα όταν μιλήσαμε δεν γνώριζε καν ότι από τις 14/9 το νερό είναι καφέ και θολό και μας είπε ότι θα το κοιτάξει, όταν τον ενημερώσαμε.

Από τις 14/9 μέχρι σήμερα καθημερινά σχεδόν επικοινωνούμε με τη ΔΕΥΑΡ, στο 2831027777 – Εσ. 6 βλάβες, χωρίς να μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει υπεύθυνα για το τι έχει συμβεί και πότε θα επισκευαστεί η βλάβη!

Μιλήσαμε το πρωί της Πέμπτης 20/09 και με τον χημικό της ΔΕΥΑΡ, (Μανόλης Βρυλλάκης, χημικός μηχανικός και Υπεύθυνος Υπηρεσίας Περιβάλλοντος της ΔΕΥΑΡ) και μας είπε ότι εδώ και 15 μέρες έχει ενημερώσει ότι το νερό είναι ακατάλληλο, ΔΕΝ είναι πόσιμο, και πως γνωρίζει μόνο ότι ο διευθυντής κ. Παπαδάκης Γεώργιος έχει προγραμματίσει να γίνουν ενέργειες αποκατάστασης, αλλά δεν γνώριζε πότε και τι ακριβώς.

Ενώ ο χημικός είχε ενημερώσει για την ακαταλληλότητα του νερού πριν 15 μέρες, όπως μας είπε, τις πρώτες μέρες που μιλούσαμε με τις βλάβες της ΔΕΥΑΡ μας έλεγαν ότι δεν ξέρουν τίποτα και είμαστε οι μόνοι που ανέφεραν ότι το νερό είναι βρώμικο!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΑΣ ενημέρωσε ότι το νερό είναι ακατάλληλο!

Επίσης, δεν έχει γίνει επίσημη ενημέρωση, παρά μόνο την τελευταία βδομάδα που το ανακοίνωσαν σε τοπική εφημερίδα, (από ότι είπαν από τη ΔΕΥΑΡ), γιατί εγώ προσωπικά δεν έχω το δει. Ανακοίνωση πάντως στο χωριό δεν είδαμε πουθενά! Υπάρχει Δημοτικό σχολείο με 92 παιδιά που έπιναν το νερό μέχρι πριν λίγες μέρες, που άρχισε να φαίνεται ότι είναι καφέ και θολό! Πιο πριν ενώ ήταν ακατάλληλο δεν είχε θολή όψη και έτσι το έπινε ο κόσμος! Παρακαλώ κάντε κάτι γιατί είναι σε κίνδυνο η υγεία όλων μας!»

Μετά από μισή ώρα που μένει το νερό στα μπουκάλια το χώμα αρχίζει να κατακάθεται και να συγκεντρώνεται στον πάτο

Check Also

Ρέθυμνο – Διακοπή νερού στην οδό Βάρναλη – Ανακοίνωση από την ΔΕΥΑΡ

deyar.eu Για διακοπή στην υδροδότηση προειδοποιεί η ΔΕΥΑΡ στο Ρέθυμνο. Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου: ΟΔΟΣ ΒΑΡΝΑΛΗ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize