Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Ρέθυμνο ΚΤΕΟ προσοχή! – Η Ειρήνη Κρεβατσούλη συμβουλεύει για την επερχόμενη ηλεκτρονική διασταύρωση των ανέλεγκτων οχημάτων

Ρέθυμνο ΚΤΕΟ προσοχή! – Η Ειρήνη Κρεβατσούλη συμβουλεύει για την επερχόμενη ηλεκτρονική διασταύρωση των ανέλεγκτων οχημάτων

Έντονος ο προβληματισμός για τους ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων ΙΧ έπειτα από την ευρωπαϊκή οδηγία 45/2014 που ξεκίνησε να ενσωματώνεται στην ελληνική νομοθεσία αρχές Μαρτίου 2018.  Τα νέα αυτά δεδομένα έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους κατόχους μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, καθώς οι έλεγχοι των οχημάτων ΚΤΕΟ έχουν γίνει πιο αυστηροί.

Τα οχήματα που εμφανίζουν ανακολουθία στον μετρητή χιλιομέτρων, θα… «κόβονται» και το χειρότερο είναι ότι δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν, εφόσον δεν διορθωθεί η μειωμένη ένδειξη. Ωστόσο, πιθανότερο είναι τα αυτοκίνητα που έχουν περάσει ήδη μια φορά ΚΤΕΟ στην Ελλάδα να θεωρούνται ως «ασφαλή», την ώρα που γίνεται λόγος ακόμη και για πλαστά δελτία από ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

Απευθυνθήκαμε στην Ειρήνη Κρεβατσούλη, ιδιοκτήτρια ιδιωτικού ΚΤΕΟ στο Ρέθυμνο για να μας κατατοπίσει σχετικά και να μας δώσει τα φώτα της σχετικά με όλες αυτές τις αλλαγές που συμβαίνουν και αντιμετωπίζει και η ίδια στην καθημερινότητά της:

Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί κατά τον έλεγχο ΚΤΕΟ;

Ο έλεγχος ΚΤΕΟ στις μέρες μας έχει μετατραπεί σε μία απαραίτητη, γρήγορη και καθόλα απλή διαδικασία, με τις ατελείωτες ουρές και το μεγάλο χρόνο αναμονής να αποτελούν παρελθόν. Αξιόπιστα μηχανήματα και πλήρως καταρτισμένο προσωπικό περατώνουν τον τεχνικό έλεγχο του οχήματος, ενώ τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα έρχονται πάντα με τη πολύτιμη συνεισφορά του ιδιοκτήτη, γιαυτό και συμβουλεύουμε συνεχώς τους πελάτες μας να παρακολουθούν την πορεία του αυτοκινήτου τους και να ελέγχουν για τυχόν φθορές τα μέρη του αυτοκινήτου, όπως φώτα, ελαστικά κ.τ.λ.

Τι διασφαλίζετε εσείς ως εταιρεία;

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Κρεβατσούλη εγγυάται τον καλύτερο δυνατό έλεγχο του οχήματος καθώς τα μηχανήματά μας υπόκεινται διακρίβωση ετησίως, ενώ πληρούν όλες τις προδιαγραφές ISO. Είμαστε  το πρώτο ιδιωτικό ΚΤΕΟ στο Ρέθυμνο και μαχόμαστε καθημερινά για τη διασφάλιση της ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς καθώς και την πρόληψη των ατυχημάτων.

Οι αλλαγές θα φέρουν κάποιες επιπτώσεις στην αγορά;

Είναι γεγονός πως από 01-10 το Υπουργείο Μεταφορών θα προχωράει σε ηλεκτρονική διασταύρωση των ανέλεγκτων οχημάτων, διαδικασία η οποία θα κινητοποιήσει τους πολίτες αναφορικά με τον τεχνικό έλεγχο του αυτοκινήτου, με την έγκαιρη  διάγνωση βλαβών να προσφέρει πέρα από προστασία και οικονομικότερη συντήρηση. Είναι γεγονός πως όσο μια ζημιά παραμένει, η φθορά μεγαλώνει με αποτέλεσμα να ερχόμαστε αντιμέτωποι με υπέρογκα ποσά συντήρησης.

Για το λόγο αυτό λοιπόν, ο  έγκαιρος έλεγχος ΚΤΕΟ του αυτοκινήτου μας, μπορεί να μας γλυτώσει από μια μικρή αρχικά βλάβη, η οποία στη συνέχεια θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πραγματικό και κοστοβόρο πονοκέφαλο.

 

Check Also

Ρέθυμνο και Μυλοπόταμος θα ξεδιψάσουν από το Φράγμα των Ποταμών Αμαρίου – «Τρέχουν» οι διαδικασίες

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr «Τρέχουν» οι διαδικασίες για να μπει τέλος στη λειψυδρία στην ευρύτερη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize