Breaking News

Ρέθυμνο: Κουζίνα, άνθρωποι, θάλασσα, ηρεμία και ασφάλεια κατενθουσιάζουν τους τουρίστες – Μελανό σημείο η οδηγική συμπεριφορά

Σφύζει από ζωή το ιστορικό κέντρο του Ρεθύμνου με ανθρώπους από διάφορες γωνιές της Ευρώπης να απολαμβάνουν τη γραφική παλιά πόλη με ασφάλεια και ηρεμία, κάτι που τούς λείπει στους τόπους καταγωγής τους και που αναγνωρίζουν και χαίρονται στο νησί μας. Το φαγητό, ο πολιτισμός και πάνω από όλα οι καλοσυνάτοι άνθρωποι, έχουν κερδίσει μια θέση στην καρδιά τους, ενώ μοναδικό μελανό σημείο, αποτελεί η οδική συμπεριφορά των κατοίκων της Κρήτης.

Πλήθος επισκεπτών, διάφορων εθνικοτήτων στην πόλη του Ρεθύμνου απολαμβάνουν το καλοκαίρι στην Κρήτη. Μάλιστα, ρωτήσαμε επισκέπτες από διάφορες χώρες, τι θα μπορούσε να δείχνει ενοχλητικό για αυτούς στην πόλη, όμως δεν καταφέραμε να λάβουμε κάποια αρνητική απάντηση!

 Το Ρέθυμνο μοιάζει με έναν επίγειο παράδεισο στα τα μάτια όσων το επισκέπτονται συχνά ή και για πρώτη φορά.

 

Αρχικά συναντήσαμε την Βίρβε από τη Φινλανδία που χαίρεται με ασφάλεια τις διακοπές της στην Κρήτη μετά την τρομοκρατική επίθεση στον τόπο καταγωγής της: “Πολλά χρόνια, περίπου δέκα. Έχουμε φίλους εδώ. Είναι μικρή πόλη, αλλά όχι υπερβολικά, όπως το Τούρκου που μένουμε στη Φινλανδία. Εδώ νιώθουμε ασφάλεια, είναι θλιβερό αυτό που συνέβη, αλλά η ζωή συνεχίζεται”.

“Η πεθερά μου έχει γενέθλια και διάλεξε να έρθουμε εδώ να τα γιορτάσουμε. Οι άνθρωποι είναι καλοσυνάτοι, όμως οι οδηγοί τρέχουν και έχω μικρά παιδιά να προσέξω”, μάς ανέφερε ο Μίκο επίσης από τη Φινλανδία.

Όσο για τον Φέργκους με καταγωγή από την Ιρλανδία και που ζει στην Αγγλία δεν παραπονιέται για το κυκλοφοριακό, αφού στον τόπο διαμονής του η κατάσταση είναι χειρότερη, ενώ και σε αυτή την περίπτωση μια γυναίκα πήρε την πρωτοβουλία για το που θα πήγαιναν διακοπές: “Η γυναίκα μου έκλεισε τις διακοπές κι εγώ τις πλήρωσα. Θέλαμε να έρθουμε στην Ελλάδα για όμορφες διακοπές με μία ωραία δόση από πολιτισμό. Ωραία παραλία και η βίλα που μένουμε, το φαγητό υπέροχο, οπότε ναι οι προσδοκίες μας επαληθεύτηκαν”.

Φανατικά ψηφίζουν Ρέθυμνο, τουρίστες από τη Γερμανία οι οποίοι μάλιστα έρχονται οικογενειακώς στο νησί, ο Γκέρχαρτ με την κόρη του τη Μελίσσα είναι ενθουσιασμένοι μάς αναφώνησαν με όλη την οικογένεια το αγαπημένο τους… τζατζίκι! “Το φαγητό, η θάλασσα, οι άνθρωποι. Ωραία πόλη, είναι όλα όπως τα περίμενα. Ήρθαμε πρώτη φορά εδώ. Είναι πολύ φιλικοί στις οικογένειες”.

“Είδαμε έναν κατάλογο στη Γερμανία και ήρθαμε στο Μπαλί την πρώτη φορά το 2002 και έκτοτε πάντα εδώ. Οι άνθρωποι είναι φιλικοί, ευγενικοί και ήρεμοι”, δηλώνουν ο Ράιφ και η Στέφανι που προτιμούν το Ρεθύμνο εδώ και 15 χρόνια!

Όσο για την Μαριάννα που είναι επίσης από τη Γερμανία έχει έναν ιδιαίτερο τόπο διαμονής, στην… μαρίνα του Ρεθύμνου: “Μένουμε σε πλοίο. Ήρθαμε τυχαία! Δύο νέοι στην Πύλο μάς πρότειναν το Ρέθυμνο. Οι άνθρωποι είναι υπέροχοι και δεν χρειαζόμαστε αυτοκίνητο, είναι όλα κοντά”.

Κατενθουσιασμένοι με το Ρέθυμνο και την Κρήτη είναι οι επισκέπτες από το εξωτερικό, είτε έρχονται για πρώτη φορά, είτε για πολλοστή φορά, δύσκολα θα βρουν κάτι να δυσανασχετήσουν.

Ο Μίκο από τη Φινλανδία

Από την άλλη, ο Μίκο από την Φιλανδία σχολίασε ότι φοβάται στους δρόμους διότι έχει μικρά παιδιά και θεωρεί ότι οι οδηγοί εδώ τρέχουν.

Ο Φέργκους από Ιρλανδία, ζει στην Αγγλία

Ενώ ο Φέργκους που έχει καταγωγή από την Ιρλανδία και ζει στην Αγγλία δεν αντιλαμβάνεται κάποιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Ρέθυμνο, αφού στον τόπο διαμονής του η κατάσταση είναι χειρότερη, όπως μάς λέει.

Ο Ράιφ και η Στέφανι από τη Γερμανία

Οι Γερμανοί επισκέπτες λατρεύουν την πόλη και τείνουν να την επισκέπτονται ξανά και ξανά όπως ο Ράιφ και η Στέφανι που είναι επαναλαμβανόμενοι τουρίστες εδώ και 15 χρόνια.

Ο Γκέρχαρτ με την κόρη του Μελίσσα από τη Γερμανία

Συγκεκριμένα, αυτό που φαίνεται να αγαπούν ιδιαίτερα στην πόλη είναι ο πολιτισμός, η φιλοξενία των ανθρώπων και η κουζίνα. Μάλιστα, δεν έμεινε ασχολίαστο από την οικογένεια του Γκέρχαρτ από την Γερμανία, ότι τα αγαπημένα τους γεύματα είναι το τζατζίκι και το σουβλάκι.

Η Μαριάννα από τη Γερμανία ζει σε πλοίο

Η Μαριάννα από την Γερμανία ήρθε για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο και δείχνει αρκετά ενθουσιασμένη, αφού η άφιξή της στην πόλη έγινε… ακτοπλοϊκά, αφού ζει σε πλοίο και την ευχαριστεί ιδιαίτερα που η πόλη είναι μικρή και δεν χρειάζεται αμάξι κάποιος, αφού σχεδόν όλα είναι κοντά.

Η Βίρβε από το Τούρκου της Φινλανδίας

Η Ελλάδα έχει αρκετά πλεονεκτήματα που αντιλαμβάνονται εντονότερα κάποιοι επισκέπτες που βρίσκονται σε δυσκολότερες συνθήκες διαβίωσης όπως είναι η Βίρβε από την Φινλανδία, η οποία απολαμβάνει με ασφάλεια τις διακοπές της στο Ρέθυμνο, έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκαν στο Τούρκου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize