Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Κολυμπούν στο… λιμάνι! – Μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου ναυαγοσώστες στους πύργους

Ρέθυμνο – Κολυμπούν στο… λιμάνι! – Μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου ναυαγοσώστες στους πύργους

Τα μελτέμια που πνέουν τα τελευταία 24ωρα στην Κρήτη έχουν αυξήσει την επαγρύπνηση των ναυαγοσωστών στο Ρέθυμνο που εργάζονται σε μια θάλασσα ανοιχτή στον άνεμο και με επικίνδυνα ρεύματα. Για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο η ναυαγοσωστική περίοδος θα ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου, το ανεκδιήγητο ωστόσο που παρατηρείται, είναι το κολύμπι… μέσα στο λιμάνι της πόλης!

Καθημερινά δίνουν μάχη στις επάλξεις του αγώνα, στους 18 πύργους ναυαγοσωστών στις παραλίες του δήμου Ρεθύμνου, ώστε όλοι οι κολυμβητές να φύγουν σώοι και αβλαβείς από τη θάλασσα.

Τα μελτέμια δυσχεραίνουν το έργο τους κι έτσι όποτε το καλούν οι καιρικές συνθήκες, ακόμα έξι ναυαγοσώστες συνδράμουν στο έργο τους.

Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι πλέον οι ντόπιοι είναι πιο υπεύθυνοι απέναντι στη θάλασσα και με σημαντική πια ναυαγοσωστική παιδεία, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι επισκέπτες από το εξωτερικό είναι ανυπάκουοι στις υποδείξεις των ναυαγοσωστών.

Το ανεκδιήγητο ωστόσο που παρατηρείται είναι να κολυμπούν στα νερά του… λιμανιού της πόλης του Ρεθύμνου και παρά τις προειδοποιητικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί, πράγμα επικίνδυνο τόσο από υγειονομικής πλευράς, όσο και λόγω των διερχόμενων πλεούμενων!

Η ναυαγοσωστική περίοδος πανελλαδικά έχει αυξηθεί κατά ένα μήνα και θα ολοκληρωθεί συμπεριλαμβάνοντας και τον μήνα Σεπτέμβριο, ενώ σε επίπεδο μητροπολιτικού δήμου του Ρεθύμνου, οι ναυαγοσώστες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου.

Προσοχή στις σημαίες που υποδεικνύουν αν είναι ασφαλής ή όχι η κολύμβηση και στην κατανάλωση φαγητού και αλκοόλ.

κάμερα: Γιάννης Ράλλης

cretedoc.gr

Check Also

Γνωρίζουμε τους καλλιτέχνες μιας ποιοτικής έκθεσης που στόλισε το Στρατιωτικό Μουσείο – Ένας θεσμός υψηλών προδιαγραφών

Μια ποιοτική έκθεση είχε την ευκαιρία να ευχαριστηθεί το κοινό στο Στρατιωτικό Μουσείο Αγώνων Ρεθύμνου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize