Αρχική / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο: Κλείνουν υπηρεσίες και καταστήματα στο Πέραμα Μυλοποτάμου – Ανησυχία για το μέλλον της νεολαίας

Ρέθυμνο: Κλείνουν υπηρεσίες και καταστήματα στο Πέραμα Μυλοποτάμου – Ανησυχία για το μέλλον της νεολαίας

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr

Τις πληγές τους από την οικονομική κρίση μετρούν οι κάτοικοι κι επιχειρηματίες στο Πέραμα Μυλοποτάμου. Τα τελευταία χρόνια, είδαν αρχικά να απογυμνώνεται η περιοχή από κοινωφελείς υπηρεσίες και στη συνέχεια να κλείνουν δεκάδες καταστήματα. Ζητούν μείωση της φορολογίας και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων για να μην ερημώσει η ενδοχώρα της Κρήτης.

Εάν στα αστικά κέντρα της Κρήτης είναι εμφανή τα συμπτώματα της οικονομικής κρίσης, ένα παραπάνω στις ημιαστικές περιοχές της ενδοχώρας του νησιού. Στο Πέραμα Μυλοποτάμου οι κάτοικοι τα τελευταία χρόνια βλέπουν την περιοχή τους να απογυμνώνεται από δημόσιες και ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν κλιμακωθεί και τα λουκέτα στην τοπική αγορά.

Οι νέοι προσπαθούν να μείνουν στην περιοχή, όμως δεν υπάρχουν ευκαιρίες απασχόλησης. Τι κι αν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια της κωμόπολης του Μυλοποτάμου σφύζουν από ζωή, τα κλειστά καταστήματα είναι αυτά που αποδεικνύουν, ότι χρειάζονται παρεμβάσεις στήριξης για να μην ερημώσει ο τόπος, όπως τονίζει ο κάτοικος Περάματος, Δημάρατος Βαρδιάμπασης.

Αυτό που ζητούν οι κάτοικοι δια στόματος του προέδρου του εμπορικού συλλόγου Περάματος, Παύλου Νικηφόρου, είναι να μην στηρίζεται μόνο ο πρωτογενής τομέας, αλλά και το εμπόριο και οι υπηρεσίες, ώστε μέσα από την επιχειρηματικότητα να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να αναστραφεί το κλίμα ερήμωσης της υπαίθρου.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Μάτι: Τα «άκουσαν» υπουργοί & Ψινάκης από κατοίκους – Οι υποσχέσεις Σπίρτζη

iefimerida.gr Τα παράπονα των κατοίκων στο Μάτι άκουσε κυβερνητικό κλιμάκιο που πήγε στην περιοχή για …

Σχόλια

Font Resize