Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί – Καταγγέλλουν ότι δεν είναι το ίδιο μάχιμες και οι ομοσπονδίες

Ρέθυμνο – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί – Καταγγέλλουν ότι δεν είναι το ίδιο μάχιμες και οι ομοσπονδίες

Μαζικό παρών στις κινητοποιήσεις έδωσαν και σήμερα οι εκπαιδευτικοί στο Ρέθυμνο.

Με αφετηρία το δημαρχείο, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, καλώντας τους πολίτες σε στήριξη, αφού το νομοσχέδιο με το προσοντολόγιο, σύμφωνα με τους ίδιους θα αποβεί αρνητικό για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, γονείς και μαθητές.

Ζητούν την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου, όπως και μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών που έχουν αφιερωθεί εδώ και χρόνια στο επάγγελμά τους και κινδυνεύουν να βρεθούν, άνεργοι. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου.

Σταθερά και δυναμικά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί του Ρεθύμνου. Ζητούν να αποσυρθεί το νέο νομοσχέδιο και διεκδικούν μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών. Συγκεντρώθηκαν στον χώρο μπροστά από το δημαρχείο και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές, τονίζουν ότι μέλημα της κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι οι πολλαπλάσιοι από τους προγραμματιζόμενους διορισμούς και με τον τρόπο που ίσχυε, βάσει πτυχίου και προϋπηρεσίας. Τουναντίον, θα ξεσπάσουν φιλονικίες στις τάξεις των εκπαιδευτικών, καθώς το νομοσχέδιο προκρίνει τα μεταπτυχιακά, διδακτορικά και τη γνώση ξένων γλωσσών για τον διορισμό.

Οι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν στις επάλξεις του αγώνα. Αρκετοί ανέβηκαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στις κεντρικές κινητοποιήσεις, ενώ καταγγέλλουν ότι τοπικά υπάρχει διάθεση για συνέχιση του αγώνα, σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι στη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ.

Check Also

Εκδήλωση για τον πρωτογενή τομέα και τη θέση της ΝΔ από τον Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον Δημήτρη Μελά

Ο υποψήφιος Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης σας προσκαλεί σε εκδήλωση  – ημερίδα με θέμα: «Η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize