Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ρέθυμνο – Κινητοποιήσεις – “Εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη”

Ρέθυμνο – Κινητοποιήσεις – “Εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη”

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

6 Δεκέμβρη 2018

Εμείς η γενιά της κρίσης που βλέπουμε το παρόν μας και το μέλλον μας να στήνεται στα καλούπια της ανεργίας, της επισφάλειας και της υποταγής σε μία ζωή όπου θα σπουδάζουμε και θα δουλεύουμε για να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα των λίγων, μας παρουσιάζουν ως εχθρό τους αδύναμους, καταπιεσμένους και τους γείτονες λαούς και το κάθε τι που δε χωράει στα καλούπια τους.

Την ίδια στιγμή που η επίθεση στα δικαιώματα στην παιδεία, στην εργασία μας κλιμακώνεται ο εθνικισμός και η ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, με την στήριξη μεγαλοεπιχειρηματιών, της ΕΕ, των ΜΜΕ και της αδιαφορίας μεγάλου μέρους της κοινωνίας. Ακροδεξιά και  εθνικιστικά ρεύματα καλλιεργούν ένα ρεύμα μίσους και βίας  ανάμεσα στα πιο πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση σημαντικό ρόλο παίζουν τα ΜΜΕ, τα οποία νομιμοποιούν αυτές τις πρακτικές και συμβάλλουν στην αναπαραγωγή τους και άλλοτε τις εξισώνουν με τη δράση και τις αντιστάσεις των κοινωνικών κινημάτων. Παράλληλα όλο αυτό το ρεύμα καλλιεργείται με την αποφασιστική συμβολή της κυβέρνησης η οποία καθυστερεί επιδεικτικά την εκδίκαση της εγκληματικής οργάνωσης της  Χρυσής Αυγής και άλλων αντίστοιχων περιπτώσεων. Την ίδια ώρα αγωνιστές που παλεύουν ενάντια στους πλειστηριασμούς, τη διάσωση του περιβάλλοντος στη Λευκίμμη και στις Σκουριές καταστέλλονται απροκάλυπτα.

 

6 Δεκέμβρη 2008

Η ΕΛ.ΑΣ δολοφονεί έναν 15χρονο μαθητή στην περιοχή των Εξαρχείων, αποκαλύπτοντας για άλλη μία φορά το πραγματικό της πρόσωπο, ακολουθώντας μία σειρά από προηγούμενες δολοφονίες όπως αυτή του επίσης 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά , του Κύπριου φοιτητή Κουμή της 20χρονης εργάτριας Σταματίνας Κανελλοπούλου και άλλων πολλών.

Το γεγονός αυτό πυροδότησε μέσα σε πολύ μικρό διάστημα την αντίδραση των μαθητών και της νεολαίας που είδαν στο πρόσωπο του Αλέξη το πώς αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση και το σύστημα μία νεολαία που είναι πιο αβέβαιη από ποτέ για το μέλλον της, προχωρώντας σε διαδηλώσεις, καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημίων προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι και να διεκδικήσει μία ζωή στο ύψος των αναγκών της. Τα ΜΜΕ προσπάθησαν να συγκαλύψουν το γεγονός αναπαράγοντας τις εκθέσεις της ΕΛ.ΑΣ οι οποίες ανέφεραν αρχικά ότι η δολοφόνοι αστυνομικοί βρίσκονταν σε άμυνα ενώ αργότερα με την εμφάνιση ενός βίντεο αποκαλύφθηκε η πραγματικότητα της στυγνής δολοφονίας. Το επιχείρημα που προβλήθηκε αργότερα για την υπεράσπιση του δολοφόνου αστυνομικού ήταν ο εξοστρακισμός της σφαίρας. Τα ΜΜΕ με τη γενικότερη στάση τους και η αστυνομία με τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων βρέθηκαν εκτεθειμένοι στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας.

Έχουμε καταλάβει πλήρως το ρόλο και την άτυπη συμμαχία μεταξύ της ελληνικής αστυνομίας, των ΜΜΕ, της Κυβέρνησης και της τυφλής δικαιοσύνης που συμβάλουν στην διεξαγωγή της επίθεσης και νομιμοποίησή της σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Δε θα σωπάσουμε μπροστά σε δολοφονίες όπως εκείνες του Ζακ Κωστόπουλου και του Petrit Zifle εργάτη στη Λευκίμμη από μέλος της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και άλλων πολλών μεταναστών/ριων που δεν γνωρίσαμε ποτέ τα ονόματά τους. Οι μαθητές, οι φοιτητικοί σύλλογοι και νέοι και νέες καλούμαστε να δράσουμε άμεσα για τη διασφάλιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και να προτάξουμε τον αγώνα και την αλληλεγγύη απέναντι στον κίνδυνο της συνήθειας τέτοιων εγκληματικών ενεργειών.

 

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ, ΤΟΥ ΣΕΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ, ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ, ΤΟΥ ΖΑΚ,ΤΟΥ ΠΕΤΡΙΤ ΖΙΦΛΕ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στο Δημαρχείο στις 18:00

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

 

ΕΑΑΚ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize