Ρέθυμνο – Κινδυνεύουν καθημερινά οι μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου Ατσιποπούλου

Ανύπαρκτα πεζοδρόμια, αριστερές επικίνδυνες στροφές, μετεπιβίβαση σε άλλο λεωφορείο για τα τελευταία 800 μέτρα.

Οι μαθητές του Γυμνασίου -- Λυκείου στο Ατσιπόπουλο κινδυνεύουν καθημερινά πηγαίνοντας και φεύγοντας από το σχολείο.

Έγγραφο της περιφέρειας πιστοποιεί τον κίνδυνο. Το δημοτικό συμβούλιο έχει εισηγηθεί παρακάμψεις, όμως οι κόμβοι και οι παρακαμπτήριες οδοί… αγνοούνται.

Ρέθυμνο - Κινδυνεύουν καθημερινά οι μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου Ατσιποπούλου
Watch this video on YouTube.

Με τον εφιάλτη ενός ατυχήματος ζουν εδώ και 3 χρόνια γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου -- Λυκείου Ατσιποπούλου.

Η Περιφέρεια Κρήτης, αναγνωρίζει ότι τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της παλαιάς εθνικής οδού δεν επιτρέπουν την αριστερή στροφή του λεωφορείου που είναι επικίνδυνη.

Το ΚΤΕΛ αρνείται να πραγματοποιεί παράκαμψη όπως έχει αποφανθεί το δημοτικό συμβούλιο.

Η τοπική κοινωνία προτείνει την πορεία παρακάτω για να επανέρχεται το λεωφορείο δεξιόστροφα και ενώ υπάρχει στάση έξω από το σχολείο, οι μαθητές αφήνονται επί του επικίνδυνου δρόμου για να μετεπιβιβαστούν σε έτερο λεωφορείο και να φτάσουν στο σχολείο…

Στο έγγραφο αναφέρεται η επικινδυνότητα της πρακτικής που εφαρμόζεται και ότι θα μπορούσαν με ασφάλεια να γίνονται δεξιές στροφές στο κάθετο δημοτικό δίκτυο αντί για αριστερές στροφές επί του επαρχιακού οδικού δικτύου, όπως και συμβαίνει κατά κανόνα σε όλους τους οικισμούς.

Το ΚΤΕΛ έχει καταθέσει ενστάσεις επί της διαδικασίας που καλείται να εφαρμόσει, δεν αιτείται όμως και χρήματα από το δημοτικό σύστημα, εάν εφαρμόσει τα προτεινόμενα και επιβαρυνθεί οικονομικά, χρησιμοποιώντας τυχόν μικρότερα λεωφορεία σε παραπάνω δρομολόγια.

Σίγουρα χρειάζονται παρακαμπτήριοι δρόμοι και κόμβοι στο Ατσιπόπουλο και όχι μόνο.

κάμερα: Γιάννης Ράλλης

cretedoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize