Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΠΝΕΥΜΑ / Ρέθυμνο – Καθάρισε εθελοντικά τον δρόμο! – Από την Ολλανδία στον… Πλακιά!

Ρέθυμνο – Καθάρισε εθελοντικά τον δρόμο! – Από την Ολλανδία στον… Πλακιά!

Παράδειγμα προς μίμηση. Μονάχα αυτή η φράση ταιριάζει στον απίστευτο φίλο μας από την Ολλανδία ο οποίος μένει στον Πλακιά και φαίνεται πως λατρεύει το Ρέθυμνο όσο δεν πάει…

Τον συνάντησε χθες το πρωί μέσα στο ταχυδρομείο -κι εντελώς τυχαία- ο φίλος του Daynight.gr, ο Apollon St. Εκεί, ο Ολλανδός (του οποίου το όνομα δεν μας έγινε δυστυχώς γνωστό), αφού περίμενε υπομονετικά στην ουρά του, σκέφτηκε να «γεμίσει» τον νεκρό χρόνο της αναμονής κάνοντας κάτι απροσδόκητο! Βγήκε ξαφνικά από το κατάστημα και ξεκίνησε να μαζεύει με μια ειδικά δαγκάνα που κουβαλούσε μαζί του όσα σκουπιδάκια έβρισκε μπροστά του έξω στο δρόμο!

Ο Απόλλωνας δεν έχασε την ευκαιρία και τον πλησίασε προκειμένου να μάθει τον λόγο που το κάνει. Ο Ολλανδός, ευδιάθετος και χαμογελαστός, εξήγησε πως δεν υπάρχει κάποιος ειδικός σκοπός πίσω από την κίνησή του και ότι η μόνη του χαρά είναι το γεγονός πως μέσα από αυτήν την κίνηση προσφέρει θετική ενέργεια στον κόσμο που τον βλέπει και τον αναγκάζει να σκεφτεί. «Δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι, απλά το κάνεις. Τα πρώτα δύο χρόνια μάλιστα, το έκανα με τα χέρια μου»,  αναφέρει μεταξύ άλλων ο νεαρός από την Ολλανδία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει προχωρήσει και στον καθαρισμό μίας παραλίας στον Πλακιά, ενώ παραδέχτηκε πως το συναίσθημα που είχε κάθε φορά που περπατούσε στην πεντακάθαρη παραλία, είναι απλά απερίγραπτο!

Δεν έχουμε παρά να πούμε ένα τέραστιο ΜΠΡΑΒΟ στον φίλο μας από τις Κάτω Χώρες! Η ενεργή κοινωνία των πολιτών μπορεί να κάνει θαύματα και η περίπτωσή του δείχνει πως τα αποτελέσματα μπορούν να έρθουν ακόμη και όταν η πρωτοβουλία πηγάζει από το ατομικό επίπεδο!

Check Also

Ρέθυμνο – Με το ΔΣ των Ομάδων Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού συναντήθηκε ο Θοδωρής Νίνος

Συνάντηση με το ΔΣ των Ομάδων Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού (ΟΡΚ) πραγματοποίησε ο Θοδωρής Νίνος Συνεχίζονται οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize