Αρχική / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο καθαριότητα συμβασιούχοι – Παρατάθηκε η προσωρινή διαταγή – Και μετά;

Ρέθυμνο καθαριότητα συμβασιούχοι – Παρατάθηκε η προσωρινή διαταγή – Και μετά;

Ανάσα παραμονής στην εργασία τους, δόθηκε σε 32 συμβασιούχους καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου με την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου που παρατείνει την προσωρινή διαταγή με τους ίδιους να περιμένουν και την απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει.

Ζητούν την στήριξη του δημοτικού συστήματος μιας και εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πληρώνονται μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη.

Παρατάθηκε η προσωρινή διαταγή σήμερα στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου κι έτσι οι 32 συμβασιούχοι καθαριότητας παραμένουν στα καθήκοντά τους στον δήμο Ρεθύμνου.

Εκκρεμεί η οριστική απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει, ενώ την ίδια ώρα έχουν μείνει πίσω και οι πληρωμές τους.

Σύμφωνα με την υπηρεσία καθαριότητας οι ανάγκες του δήμου Ρεθύμνου σε προσωπικό καθαριότητας, ξεπερνά τους 140, όμως παραμένει αμφίβολο πόσοι θα διασφαλίσουν τις θέσεις τους και πόσοι θα απασχολούνται τελικά στον τομέα καθαριότητας.

Οι εργαζόμενοι δε θέλουν να επιστρέψουν στην ανεργία και οι θέσεις τους να καταλήξουν σε πολίτες εκτός Κρήτης που εν τέλει, δε θα έρθουν ποτέ να εργαστούν στο Ρέθυμνο.

Ζητούν την στήριξη του δήμου, μιας και έχουν στα χέρια τους σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όμως τελικά φαίνεται ότι αυτές οι ανάγκες έχουν ημερομηνία λήξης μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου, όπως και υπάρχουν πληροφορίες για πλήρη ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Κρήτη – Νέο τροχαίο ατύχημα – Ξεκίνησε από το Ρέθυμνο και κατέληξε στο ΠΑΓΝΗ

neakriti.gr Στο ύψος του Φόδελε Οι βροχές στην Κρήτη δυστυχώς δεν φέρνουν μόνο ευλογία αλλά …

Σχόλια

Font Resize