Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Κατακαλόκαιρο στην 5η κάλπη για το 2019 ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα

Ρέθυμνο – Κατακαλόκαιρο στην 5η κάλπη για το 2019 ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα

Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, πέραν της όποιας αναστάτωσης λόγω των ανακατατάξεων των εκλογικών τμημάτων μετά την πρόσφατη πολλαπλή κάλπη.

Οι πολίτες θεωρούν ότι θα προκύψει κυβέρνηση, αυτοδύναμη ή μη, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ικανοποιητική προσέλευση στην κάλπη, τηρουμένων των αναλογιών.

Από νωρίς το πρωί ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου. Μεταξύ 46 υποψηφίων βουλευτών από 17 κόμματα και ενός μεμονωμένου υποψηφίου καλούνται να επιλέξουν οι 72.871 εκλογείς του Ρεθύμνου για την εκπροσώπησή τους στην ελληνική βουλή.

Ανά την περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου λειτουργούν αυτή τη φορά 210 εκλογικά τμήματα και 1 εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών, με εγγεγραμμένους 155 στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών. Οι Ρεθυμνιώτες ετεροδημότες ανά την επικράτεια είναι 1.630 και θα ψηφίσουν σε 6 εκλογικά τμήματα.

Οι πολίτες θεωρούν ότι θα προκύψει κυβέρνηση, αυτοδύναμη ή όχι κι ότι δε θα έχουμε δεύτερη εκλογική διαδικασία το κατακαλόκαιρο, όπως και συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα.

Η προσέλευση στην κάλπη φαίνεται να είναι ικανοποιητική, παρότι το 2019 είναι μια ιστορική εκλογική χρονιά με την 5η κάλπη που καλούνται οι πολίτες να αναδείξουν τις προτιμήσεις τους μέσα σε λίγες μέρες.

Στο Ρέθυμνο από νωρίς το πρωί οι πολίτες προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα με μια μικρή αναστάτωση έως ότου βοηθηθούν στο να βρουν το εκλογικό τους τμήμα και την αίθουσα που το φιλοξενεί, αφού ειδικά στα επίθετα των οποίων το αρχικό γράμμα είναι ολιγοπληθές έχουν ανακαταταχθεί άρδην οι εκλογείς.

Check Also

Από τα ψηλά στα χαμηλά – Ποια κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έμειναν εκτός Βουλής και ποια κινδύνευσαν

in.gr Εκπλήξεις και ανατροπές έκρυβε η κάλπη των εθνικών εκλογών 2019, με βάση τα αποτελέσματα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize