Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο – Καταγγέλλουν «παράνομη» είσπραξη προστίμων από το δήμο

Ρέθυμνο – Καταγγέλλουν «παράνομη» είσπραξη προστίμων από το δήμο

Μετά από έρευνα διαπιστώσαμε ότι η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου εισέπραττε από εκατοντάδες συνδημότισσες και συνδημότες παράνομα πρόστιμα από κλήσεις σε οχήματα.

Κάνουμε γνωστό ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με αίτηση τους στο Δήμο να ζητήσουν αντίγραφα των κλήσεών τους και εφόσον αναγράφονται σε αυτές λανθασμένα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα στοιχεία που αφορούν τον προσδιορισμό του οχήματος (αριθμός κυκλοφορίας, είδος, χρώμα), τον παραβάτη οδηγό, την διαπραχθείσα παράβαση και τον μη προσδιορισμό της ακριβούς θέσης του οχήματος να ζητήσουν την διαγραφή των προστίμων.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ο ίδιος ο Δήμος δεν κάνει ξεκαθάρισμα των κλήσεων και να διαγράψει εξ αρχής τις κλήσεις με τα λανθασμένα στοιχεία. Γιατί ο δημότης θα πρέπει να υποστεί αυτή τη ταλαιπωρία προκειμένου να διαγράψει τα πρόστιμα από κλήσεις.

Η μέχρι σήμερα ακολουθούμενη διαδικασία είναι αντίθετη στην αρχή της ίσης μεταχείρισης των πολιτών.

Ηλικιωμένοι, άτομα ΑΜΕΑ, άνθρωποι που δεν γνωρίζουν γράμματα τις περισσότερες φορές είναι αδύνατο να προσέλθουν στην Οικονομική Υπηρεσία στο Άδελε προκειμένου να ζητήσουν αντίγραφα των κλήσεών τους και να κάνουν την αίτηση διαγραφής των προστίμων τους, αν συντρέχει αυτή η περίπτωση.

Έτσι πληρώνουν χρηματικά ποσά και σε κάποιες περιπτώσεις μπλοκάρεται και ο ΑΦΜ τους στην εφορία.

Ρέθυμνο 11/10/2018

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΒΟΥΡΒΑΧΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΣΤΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Απόφοιτη Ψηφιακών Μέσων – Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Έχει τίτλους γνώσεων στη διακόσμηση και στη γραφιστική
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπά τις τέχνες – από το τραγούδι μέχρι τη ζωγραφική

Check Also

Ρέθυμνο Ξανθός – Σκουρλέτης: «Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την 4ετία» – «ΝΑΙ στα συνεργατικά – ΟΧΙ στα δημαρχοκεντρικά σχήματα»

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Σαφή μηνύματα για εξάντληση της τετραετίας της κυβέρνησης και βολές κατά …

Σχόλια

Font Resize