Breaking News
Αρχική / Sports / Ρέθυμνο – Καλούν σε κινητοποιήσεις για τις αλλαγές στον χώρο του αθλητισμού

Ρέθυμνο – Καλούν σε κινητοποιήσεις για τις αλλαγές στον χώρο του αθλητισμού

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΣΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΔΙΝΕΙ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Τ.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Η ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ συμμερίζεται πλήρως τις αντιδράσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, των καθηγητών και φοιτητών των Πανεπιστημιακών σχολών φυσικής αγωγής και του αθλητικού κόσμου για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Με το νομοσχέδιό της η κυβέρνηση:

– Έρχεται να θέσει τους κανόνες μέσα στους οποίους θα αναπτυχθεί η επιχειρηματική δράση στο χώρο του εμπορευματοποιημένου ή λεγόμενου ”επαγγελματικού αθλητισμού”. Ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην παρέμβαση των στοιχιματικών εταιρειών. Επιτρέπει τη συμμετοχή εκπροσώπων ή και μετόχων τους στην μετοχική σύνθεση ΠΑΕ – ΚΑΕ, ακόμα και στην ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού).

– Ρυθμίζει τις πιστοποιήσεις και τα επαγγελματικά δικαιώματα των προπονητών, εξισώνοντας τα επαγγελματικά δικαιώματα των προπονητών – απόφοιτους των ΣΕΦΑΑ (πρώην ΤΕΦΑΑ), με τους εκπαιδευτές και εμπειρικούς προπονητές σχολών και σεμιναρίων της ΓΓΑ ή της ΕΠΟ. Η επιστημονική στήριξη της αθλητικής δραστηριότητας υποβιβάζεται στο επίπεδο της ”δεξιότητας”. Θα αποκτιέται μέσα από προγράμματα Διά Βίου Μάθησης, σεμινάρια και άλλες μορφές ”άτυπης” και αποσπασματικής μάθησης. Θα αξιολογείται στο πλαίσιο της κινητικότητας των εργαζομένων και με στόχο την κερδοφορία των κάθε είδους «αθλητικών επιχειρήσεων».

– Ρυθμίζει τη λειτουργία των μεγάλων ιδιωτικών γυμναστηρίων, αλλά και των χώρων αναψυχής σε μεγάλους τουριστικούς ομίλους. Ουσιαστικά, τους απαλλάσσει από την υποχρέωση να προσλαμβάνουν εξειδικευμένο προσωπικό, με συγκροτημένα επαγγελματικά δικαιώματα, ενώ σε ό,τι αφορά και τα ιδιωτικά γυμναστήρια, επιτρέπει τη λειτουργία τους με προσωπικό που δεν έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση και για την ασφάλεια των αθλουμένων προβλέπει την ύπαρξη και μόνο ενός φαρμακείου!!!!

– Επιχειρεί τον πιο ασφυκτικό έλεγχο στη λειτουργία των αθλητικών ομοσπονδιών, ενώ αυστηροποιεί ακόμη περισσότερο το πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία του αθλητικού σωματείου, μέσω των διαρκών πιστοποιήσεων.

– Προσαρμόζει πλήρως τη συντήρηση και λειτουργία των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων στα επιχειρηματικά σχέδια και τις ανάγκες του κεφαλαίου. Δίνει τη δυνατότητα να προχωρούν οι ΠΑΕ – ΚΑΕ σε παρεμβάσεις που εξυπηρετούν τη δική τους επιχειρηματική δράση, καθιερώνοντας την ανταποδοτική τους λειτουργία.

Δεν χρειαζόμαστε άλλο ένα νομοσχέδιο που θα βάζει την αγορά να ρυθμίζει τη λειτουργία του Αθλητισμού στη χώρα μας. Δεν μπορεί ο Αθλητισμός να εξαρτάται από τους ”σωτήρες” χορηγούς, που τώρα θεσμοθετούνται και αναβαθμίζονται χάριν στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Δεν μπορεί να νομιμοποιείται ο τζόγος, ως δήθεν αρωγός και ευεργέτης της αθλητικής δραστηριότητας. Ο αθλητισμός είναι κοινωνική ανάγκη και δικαίωμα και κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησης και υποταγής του στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στα γρανάζια του κέρδους, μόνο στην υποβάθμιση και στον εκφυλισμό του μπορεί να οδηγεί.

Αυτό που επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί είναι η άθλια κατάσταση του σχολικού αθλητισμού, οι τραγικές ελλείψεις γυμναστών και υποδομών, η υποχρηματοδότηση. Οι τεράστιες δυσκολίες που έχουν τα σωματεία στη γειτονιά, σε αθλητικό υλικό και σε υποδομές. Η συνολική εγκατάλειψη και υποχρηματοδότηση της αθλητικής δραστηριότητας είναι συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, που δεν εξηγείται με όρους κυρίως δημοσιονομικούς. Με τον τρόπο αυτό ανοίγουν ένα ακόμη πεδίο κερδοφορίας στο κεφάλαιο και μια ακόμη ανάγκη στη λαϊκή οικογένεια να πληρώνει όλο και περισσότερο για την άσκηση και την υγεία των παιδιών της.

Το ΚΚΕ καλεί τον αθλητικό κόσμο να μη μείνει απαθής στις εξελίξεις, άλλα να παρέμβει δυναμικά, ενεργοποιώντας τους συλλόγους φοιτητών και μελών ΔΕΠ στις Πανεπιστημιακές σχολές, τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία, στις γειτονιές, τις ενώσεις των γυμναστών, τα σωματεία των εργαζομένων, ώστε να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού, προβάλλοντας αιτήματα και διεκδικήσεις που να εναρμονίζονται με τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Αιτήματα που να αφορούν την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών στις σχολές, την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη Φυσική Αγωγή στην Εκπαίδευση και τον Αθλητισμό στα σωματεία, την εξασφάλιση και κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των γυμναστών».

Ρέθυμνο 7/12/2018

Η Τομεακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΚΚΕ

φωτό αρχείου

Check Also

Ρέθυμνο – Έγιναν εθελοντές αιμοδότες και δότες του μυελού των οστών οι Μελαμπιανοί

facebook.com “Μέλαμπες Αγίου Βασιλείου”, ένα χωριό, μία ιστορία… Ένας τόπος που έχει συμβάλει με την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize