Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ρέθυμνο – Καλοκαιρινή εκστρατεία στην Δημόσια Βιβλιοθήκη – «Για φαντάσου… Να ήσουν μάγος!»

Ρέθυμνο – Καλοκαιρινή εκστρατεία στην Δημόσια Βιβλιοθήκη – «Για φαντάσου… Να ήσουν μάγος!»

Την περασμένη Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου η εναρκτήρια δράση της φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με τίτλο «Για φαντάσου… Να ήσουν μάγος!».  

Είκοσι έξι  παιδιά, για δύο και πλέον ώρες, έγιναν μάγοι και μάγισσες και συμμετείχαν σε πρωτάθλημα μαγείας, λύνοντας γρίφους και παίζοντας παιχνίδια, με οδηγό πάντα τα βιβλία της Βιβλιοθήκης.

Τη δράση σχεδίασε ο Μιχάλης Γκέκος, Χημικός, Εκπαιδευτικός, M.Sc. Διδακτικής της Χημείας, M.Sc. Αναλυτικής Χημείας, και ανέλαβαν να υλοποιήσουν για τη Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου οι: Αθηνά Βερνάρδου, Βιβλιοθηκονόμος, Δήμητρα Σταμέλλου και Ταταράκη Βασιλική, Φοιτήτριες Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μαργιέττα Παναγοπούλου, Φοιτήτρια ΦΚΣ του Πανεπιστημίου Κρήτης, Φωτεινή Σταυριδάκη, Βιβλιοθηκονόμος, Σουφαλιδάκη Δέσποινα, Φιλόλογος και Μαίρη Μοναχού, μαθήτρια Λυκείου. Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Ε.Σ. της Βιβλιοθήκης κ. Μιχάλης Τρούλης. Το Εφορευτικό Συμβούλιο και το προσωπικό  της Βιβλιοθήκης εκφράζουν  τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλες και όλους που συμμετείχαν στην επιτυχία του προγράμματος. Ευχαριστούν, επίσης, τη βιοτεχνία – επαγγελματικών ενδυμάτων της κας Δέσποινας Ανυφαντάκη για την δωρεάν παραχώρηση της στολής του μάγου, καθώς και τα παιδιά που έλαβαν μέρος και σ΄ αυτήν την «πανδαισία», την οποία στήριξαν με πολύ ενθουσιασμό και όλη τους την αγάπη. Για τα παιδιά που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντός τους, τα ενημερώνουμε ότι η δράση θα επαναληφθεί τον Αύγουστο.  Θα ακολουθήσει  ανακοίνωση  και  ενημέρωση  για  τη  συμμετοχή  στο  τηλέφωνο 2831 0 29215.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2019, με τίτλο «Για φαντάσου…», ξεκίνησε να υλοποιείται την  1η Ιουλίου 2019  από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ), με τη στήριξη του

Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, συμμετέχοντας, για 3η συνεχόμενη χρονιά, στην εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας, προτίθεται να υλοποιήσει ακόμα πολλές δράσεις και εργαστήρια για παιδιά και εφήβους, με στόχο να τα βοηθήσει να ανακαλύψουν την ομορφιά της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας, με έναν ανάλαφρο τρόπο, «ποιητικό», που θα δώσει το κίνητρο και θα καλλιεργήσει τη φαντασία, τις αισθήσεις και τον συναισθηματικό τους κόσμο.

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ενώ για το συντονισμό των δράσεων, οι Βιβλιοθήκες αξιοποιούν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού την ιστοσελίδα www.network.nlg.gr.

 

Check Also

Ρέθυμνο – Ορκωμοσία ΔΣ Αγίου Βασιλείου – «Αυτός ο όρκος που δώσαμε σήμερα, είναι πάνω από όλα όρκος καθήκοντος και δέσμευσης»

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΣΠΗΛΙ 19-8-2019 Κυρίες και Κύριοι Σας ευχαριστώ θερμά που μας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize