Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ρέθυμνο – Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

Ρέθυμνο – Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

Την Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019 και το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου το δεύτερο πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με τίτλο,  «Για φαντάσου…» Το καλοκαίρι, «την ώρα που τα ονείρατα αληθεύουν», με πολύ μεγάλη συμμετοχή παιδιών.

Τη δράση σχεδίασε η Αργυρώ Πιπίνη, Συγγραφέας, Ηθοποιός, και ανέλαβαν να υλοποιήσουν για τη Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου οι: Σταύρος Θεοδωρόπουλος, Πτυχιούχος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Δημήτρης Λίτινας, φοιτητής του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και οι φοιτήτριες πρακτικής άσκησης της Βιβλιοθήκης: Δήμητρα Σταμέλλου και Βασιλική Ταταράκη, Φοιτήτριες Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μαργιέττα Παναγοπούλου, Φοιτήτρια ΦΚΣ του Πανεπιστημίου Κρήτης, Πηνελόπη Δρακάκη, φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α και οι εθελοντές της Βιβλιοθήκης:  Φωτεινή Σταυριδάκη, Βιβλιοθηκονόμος, Μαίρη Μοναχού, μαθήτρια Λυκείου, Μάριος Σέλα, φοιτητής του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Γιώργος Λογιάδης, φοιτητής του τμήματος Φιλοσοφικών και κοινωνικών σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης.  Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Ε.Σ. της Βιβλιοθήκης κ. Μιχάλης Τρούλης. Το Εφορευτικό Συμβούλιο και το προσωπικό  της Βιβλιοθήκης εκφράζουν  τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλες και όλους που συμμετείχαν στην εξαιρετική  επιτυχία των προγραμμάτων, καθώς και τα παιδιά που έλαβαν μέρος και σ΄ αυτή τη διπλή «πανδαισία», την οποία στήριξαν με πολύ ενθουσιασμό και όλη τους την αγάπη.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2019, με τίτλο «Για φαντάσου…», ξεκίνησε να υλοποιείται την  1η Ιουλίου 2019  από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ), με τη στήριξη του

Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, συμμετέχοντας, για 3η συνεχόμενη χρονιά, στην εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας, προτίθεται να υλοποιήσει ακόμα πολλές δράσεις και εργαστήρια για παιδιά και εφήβους, με στόχο να τα βοηθήσει να ανακαλύψουν την ομορφιά της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας, με έναν ανάλαφρο τρόπο, «ποιητικό», που θα δώσει το κίνητρο και θα καλλιεργήσει τη φαντασία, τις αισθήσεις και τον συναισθηματικό τους κόσμο.

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ενώ για το συντονισμό των δράσεων, οι Βιβλιοθήκες αξιοποιούν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού την ιστοσελίδα www.network.nlg.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize