Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο – Ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τα Ανώγεια

Ρέθυμνο – Ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τα Ανώγεια

Ιστορική στιγμή για την Πολιτική Προστασία των Ανωγείων αποτελεί η υπογραφή στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως από την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη

για την δημιουργία Πυροσβεστικού κλιμακίου με έδρα τα Ανώγεια! Αποτελεί ουσιαστικά το επιστέγασμα της μεγάλης προσπάθειας της δημοτικής αρχής που το οραματίστηκε και πλέον παίρνει σάρκα και οστά με την υπογραφή στο ΦΕΚ με ημερομηνία την 17η Ιανουαρίου 2019, μετά από διαβουλεύσεις και εργασίες μηνών και μπροστάρη στις συναντήσεις και τις προεργασίες του Αντιδημάρχου Ανωγείων Βασίλη Σμπώκου.

Το αίτημα αυτό είχε διατυπωθεί σε συνάντηση του Αντιδημάρχου Ανωγείων Βασίλη Σμπώκου μαζί με τον πρόεδρο των Εργαζομένων του Πυροσβεστικού σώματος στη Κρήτη του Ανωγειανού Βασίλη Ανδρεαδάκη που είχε και αυτός μεγάλη συνεισφορά στην απόφαση, σε ραντεβού που έγινε πριν δυο μήνες με την ίδια την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού σώματος Βασίλη  Ματθαιόπουλο. Το αίτημα υποστηριζόταν από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Λεονταράκη καθώς και από τον Δήμο Μαλεβιζίου και τους δυο αντιδημάρχους Σαλούστρο και Κύρκο.

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ:”Στο Δήμο Ανωγείων ιδρύεται Πυροσβεστικό κλιμάκιο με έδρα τα Ανώγεια της Περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου και το οποίο υπάγεται διοικητικά και επιχειρησιακά στην Πυροσβεστική υπηρεσία Ρεθύμνου. Οι θέσεις πυροσβεστικών υπαλλήλων στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο καλύπτονται εκ της υπάρχουσας οργανικής δύναμης του Πυροσβεστικού σώματος και η στελέχωση του γίνεται από την υπηρετούσα δύναμη. Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως..”

Το Υπουργείο κατανόησε την αναγκαιότητα της δημιουργίας  Πυροσβεστικού κλιμακίου το οποίο θα επιχειρεί εντός του δήμου Ανωγείων, αλλά και όλου του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη, καθώς και το Δυτικό τμήμα του Δήμου Μαλεβιζίου. Ο Δήμος Ανωγείων δεσμεύτηκε να παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις του στο φυλάκιο, που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού από Ηράκλειο για την δημιουργία του κλιμακίου της Πυροσβεστικής. Ο χώρος εκεί στα “Κυπαρισσάκια” στο αμέσως επόμενο διάστημα θα διαμορφωθεί και στόχος είναι να προλάβει να είναι έτοιμος πριν  την φετινή αντιπυρική περίοδο.

Ο Βασίλης Σμπώκος, αντιδήμαρχος Ανωγείων, ιδιαίτερα χαρούμενος μετά από αυτή την ιστορική στιγμή για την πολιτική προστασία του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, αναφέρει στην ΑΝΩΓΗ τα εξής:” Είναι μια δικαίωση κοπιωδών προσπαθειών μηνών, η απόφαση και η υπογραφή της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη για την δημιουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στα Ανώγεια.Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την εξέλιξη. Ξεκινάμε άμεσα τις εργασίες στο φυλάκιο ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος και να προλάβουμε τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Τεχνικοί σύμβουλοι του Πυροσβεστικού σώματος  θα έρθουν το επόμενο διάστημα στα Ανώγεια για να μας αναφέρουν πως πρέπει να διαμορφωθεί ο χώρος που θα φιλοξενήσει το κλιμάκιο. Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση σε όλους μας στη δημοτική αρχή.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Όλγα Γεροβασίλη και τον Γιώργο Χουλιαράκη για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος μας Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη Λεονταράκη τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής προστασίας, τους Αντιδημάρχους Μαλεβιζίου, το χωριανό μας Άρη Σαλούστρο και τον Θανάση Κύρκο, και τέλος τον ταξίαρχο Γιάννη Μαραγκάκη, Περιφερειακό Διευθυντή Πυροσβεστικής Κρήτης και τον πύραρχο Νίκο Λαγουδάκη πρώην διοικητή πυροσβεστικής ρεθύμνου για την θερμή συμβολή τους στο αίτημα μας προς την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής προστασίας.Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω στον συγχωριανό μας Βασίλη Ανδρεαδάκη τον πρόεδρο των εργαζομένων της πυροσβεστικής ανατολικής Κρήτης για την μεγάλη προσπάθεια που κάναμε μαζί και την επιτυχή κατάληξη της.

Στόχος μας ανέκαθεν ήταν στους κατοίκους των Ανωγείων να παρέχονται οι καλύτερες υπηρεσίες και να υπάρχει το αίσθημα της ασφάλειας και  η δημιουργία του κλιμακίου θα κάνει πιο δυνατό αυτό το αίσθημα. Θα συνεχίσουμε στο ίδιο μήκος κύματος με γνώμονα πάντα το συμφέρον των δημοτών μας..” ολοκληρώνει.

Να αναφέρουμε ότι η Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη έχει δεσμευτεί προσωπικά στον Βασίλη Σμπώκο την παρουσία της στα εγκαίνια του Πυροσβεστικού κλιμακίου στα Ανώγεια που αν όλα πάνε βάσει προγράμματος υπολογίζεται να γίνουν στα τέλη Απριλίου.Τα Ανώγεια ενισχύονται με πυροσβεστικό κλιμάκιο μετά και το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ και δίνουν μια άλλη πνοή στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη με τις υποδομές που υπάρχουν όσον αφορά την προστασία του πολίτη. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους και ευελπιστούμε τα εγκαίνια του να γίνουν το συντομότερο δυνατό ώστε να προλάβουμε την αντιπυρική περίοδο στις αρχές του καλοκαιριού.

Check Also

Ρέθυμνο – Θρίαμβος παραμονής από τους Cretan Kings!

rethymnobc.gr Την 4η συνεχόμενη και πιο σημαντική νίκη κατέκτησε το Ρέθυμνο Cretan Kings, επικρατώντας με 83-73 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize