Breaking News

Ρεθυμνο – Η τοπική εκκλησία απαντά για την αφαίρεση σταυρών

Ρέθυμνο – Επιτέλους στη θέση τους! – Την επόμενη φορά ας υπάρξει σχετική σήμανση ή/και ενημέρωση για τους σταυρούς και ό,τι άλλο…

Τα τελευταία 24ωρα μια κακόγουστη “φάρσα” διατρέχει το διαδίκτυο. Ξεκίνησε από ανεύθυνους σχολιαστές στα κοινωνικά δίκτυα, οι οποίοι -είτε από αφέλεια είτε λόγω περίεργων σκοπιμοτήτων- διακίνησαν την ψευδή “είδηση” ότι τάχα έχουν αφαιρεθεί από τους ιερούς ναούς του Ρεθύμνου οι Σταυροί!

Δυστυχώς, στη σύγχρονη δημοσιογραφία των κλικ -που συχνά και αδικαιολόγητα απουσιάζει η δεοντολογία της διασταύρωσης πληροφοριών- κάποιες ιστοσελίδες, ακόμη και εκκλησιαστικές, έσπευσαν να αναδημοσιεύσουν άκριτα αυτό το ψέμα. Και έχουν ευθύνη, διότι πολύ απλά όφειλαν να ερωτήσουν, να διασταυρώσουν και μετά να δημοσιεύσουν ο,τιδήποτε.

Και αν κανείς μπορεί να συγχωρήσει τους αφελείς ιδιώτες που μέσω του διαδικτύου αισθάνονται κάποια στιγμή “σπουδαίοι” και δημοσιολογούν ανεύθυνα, αυτό δεν ισχύει για επαγγελματίες του δημοσιογραφικού χώρου και για διαδικτυακούς τόπους που έχουν καθιερωθεί ως πηγές πληροφόρησης της κοινής γνώμης.

Σε κάθε περίπτωση, ο εκδότης και δημοσιογράφος κ. Γιάννης Καλαϊτζάκης φιλοξένησε σήμερα, Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, στην πρωινή ραδιοφωνική του εκπομπή στον Team Fm, το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Νικηφόρο. Στην ενδιαφέρουσα μεταξύ τους συζήτηση έγινε ένα καλό ξεκαθάρισμα των πραγμάτων, ενώ με ιερή αγανάκτηση στηλιτεύθηκε η ανευθυνότητα και η προχειρότητα -ενδεχομένως και η σκοπιμότητα- όσων χωρίς να ερευνήσουν έσπευσαν να διακινήσουν ψευδείς ειδήσεις, αλλά ακόμη και όσων, μετά τις διευκρινίσεις που έλαβαν, συνεχίζουν δυστυχώς να παραπληροφορούν τους ανθρώπους που δεν ζουν στο Ρέθυμνο. Γιατί οι Ρεθυμνιώτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλα αυτά είναι ψευδή και κακόβουλα.

Ελπίζω με αυτή τη συνέντευξη να ενημερωθούν σωστά και οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι από όλο τον κόσμο, που τυχόν έπεσαν θύματα αυτής της κακόγουστα χαλκευμένης “είδησης”…

Το Daynight.gr, επικοινώνησε ως όφειλε με την Ιερά Μητρόπολη για να αποσαφηνιστούν κάποια πράγματα και να σβήσουν οι καχύποπτες φωνές που κυνηγούν φαντάσματα.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που έχει δημιουργηθεί αυτός ο θόρυβος, ειλικρινά αδυνατώ να το πιστέψω», αναφέρει στο Daynight.gr ο πατέρας Νικόλαος, γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου.

«Ο μοναδικός σταυρός που έχει κατέβει είναι ο σταυρός στα Μισίρια. Ο συγκεκριμένος σταυρός διαθέτει εσωτερικό φως και προ ημερών έπαθε βραχυκύκλωμα οπότε και αναγκαστήκαμε να τον αφαιρέσουμε προσωρινά. Η βλάβη έχει αποκατασταθεί ήδη και μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες θα τον επανατοποθετήσουμε», συνεχίζει ο πατέρας Νικόλαος.

«Για τα υπόλοιπα που γράφονται και τα οποία διαβάζω με τεράστια έκπληξη, έχω να πω το εξής: το σημείο του Μητροπολιτικού ναού το οποίο έχουν στη φωτογραφία παρουσιάζοντας δήθεν ότι έχει αφαιρεθεί ο σταυρός, ουδέποτε διέθετε σταυρό, ενώ στον Άγιο Παντελεήμονα όχι απλά δεν έχει αφαιρεθεί αλλά υπάρχει και δεύτερος!», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να προαναγγείλει νομικές ενέργειες κατά εκείνων που επιχειρούν να ρίξουν λάδι χωρίς να υπάρχει φωτιά: «σας διαβεβαιώνω πως αν όλοι εκείνοι που δημοσίευσαν και αναπαρήγαγαν το θέμα δεν ανακαλέσουν, θα αναγκαστούμε να απευθυνθούμε στον εισαγγελέα.»

Ρέθυμνο – “Αφαιρούν από τις εκκλησίες τους σταυρούς!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize