Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο: Η ανάκληση του τίτλου του Χάινς Ρίχτερ θα απασχολήσει την πρυτανεία

Ρέθυμνο: Η ανάκληση του τίτλου του Χάινς Ρίχτερ θα απασχολήσει την πρυτανεία

H είδηση για μια συνέντευξη τύπου σκορπίζει αναστάτωση καθώς θα πρέπει να σπάσει η πολύμηνη σιωπή και να σταθεί απέναντι στον τίτλο του Χάινς Ρίχτερ Την Πέμπτη η Πρυτανεία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ετοιμάζεται να ανοίξει το επίμαχο θέμα επιχειρώντας να αποκλιμακώσει όλη την ένταση αλλά και την σωρεία καταγγελιών που την βαραίνουν.

Το κλίμα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι ήδη τεταμένο και αναζητούν και τα κατάλληλα πρόσωπα αλλά και τους ιδανικούς τρόπους για να μην καούν από την καυτή πατάτα. Το ερώτημα σέρνεται πάρα πολύ καιρό πλήττοντας την Πρυτανεία σε καίριο βαθμό και δημιουργώντας οργή στον κόσμο: Γιατί δεν έχει ανακληθεί ακόμα από τον Γερμανό ιστορικό ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Οι περισσότεροι εκτιμούν πως η αποκλιμάκωση μετά από τόσο καιρό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει ανώδυνα.

Όμως δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο , καθώς όσο περισσότερος χρόνος περνάει , τόσο βαραίνει η ατμόσφαιρα. Από τότε που τα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων από όλοένα και περισσότερους δήμους της Κρήτης ρίχνουν λάδι στη φωτιά , η Πρυτανεία κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Γιατί επί της ουσίας από τότε ξεκίνησε και στην συνείδηση της κοινής γνώμης να χάνει το έδαφος… Οι γνώστες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης μιλούν για κρίση που δεν μπορεί να κωπάσει χωρίς μετασεισμικά φαινόμενα. Οι πιο ψύχραιμοι εκτιμούν πως η σύνταξη και ξένων θεμάτων στην ίδια συνέντευξη τύπου θα διασπάσει την προσοχή και την ένταση . Και οι μεν και οι δεν πάντως δεν έχουν ησυχία και ξέρουν πως δεν θέλει και πολύ να ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχο. Οπότε η ημέρα της Πέμπτης για το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα έχει άτυπα ένα χαρακτήρα κρίσης , απολογίας και υπέρβασης της κρίσης Ρίχτερ!

 

Check Also

Ρέθυμνο – «Θλίψη για την απώλεια ενός σπουδαίου ιεράρχη που τίμησε με τη ζωή και το έργο του τον Άνθρωπο, την Πατρίδα και την Εκκλησία»

Ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΠΚ σχετικά με την Κοίμηση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας και Εξάρχου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize