Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / Sports / Ρέθυμνο – Για να «Βάλεις Τρίποντο Ζωής», δεν χρειάζεται να είσαι αθλητής!
All-focus

Ρέθυμνο – Για να «Βάλεις Τρίποντο Ζωής», δεν χρειάζεται να είσαι αθλητής!

Το 16Ο ΔΣ, το Πειραματικό Γυμνάσιο ΠΚ και το 4Ο ΓΕΛ «Νοιάζονται και δρουν» στο μεγάλο τελικό του Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου

Φέτος, για πρώτη φορά, στο πλαίσιο του Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε η δράση «Βάλε Τρίποντο Ζωής».  Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς των τριών σχολείων του Ρεθύμνου -16ου Δ.Σ., Πειραματικού Γυμνασίου Π.Κ. και 4ου Γ.Ε.Λ.- που συμμετέχουν στο πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ», ενωθήκαμε σε μια κοινή προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών.

Το πρώτο μέρος της δράσης μας έγινε στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, όπου διεξάγονταν οι αγώνες καλαθοσφαίρισης του εργασιακού πρωταθλήματος. Τα παιδιά με τη βοήθεια του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» ενημέρωναν αθλητές, φιλάθλους και γονείς που έρχονταν στο γήπεδο, για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς μυελού των οστών αλλά και για τη διαδικασία συλλογής δειγμάτων (σιέλου) και εγγραφής στο μητρώο εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Είχαν και την ευκαιρία τα ίδια να συλλέξουν δείγματα από εθελοντές που έκαναν επιτόπου εγγραφή.

Το δεύτερο μέρος της δράσης πραγματοποιήθηκε τη βραδιά του μεγάλου τελικού στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» την Κυριακή 21 Απριλίου. Πριν την έναρξη του αγώνα τα παιδιά του Πειραματικού Γυμνασίου Π.Κ. με ένα δρώμενο/χορευτικό και τη συνοδεία του «Αιματούλη» κατάφεραν να συγκινήσουν το κοινό, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών και, βέβαια, να εισπράξουν ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα. Την εικόνα συμπλήρωσαν τα παιδιά του 16ου και 4ου ΓΕΛ παρουσιάζοντας δύο πανό με τα μηνύματα:

«Βάλε τρίποντο ζωής – Γίνε εθελοντής αιμοδότης!»

«Αθλητισμός σημαίνει δύναμη – Σήκωσε το βάρος μιας μπατονέτας. Μπορείς!

Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών!»

 

Και όση ώρα ο μεγάλος τελικός (HAAGEN DAZS vs PHOTO ΕΚΦΡΑΣΗ) ήταν σε εξέλιξη, μαζί με τους Δότες στήσαμε το ενημερωτικό μας περίπτερο, ενημερώσαμε τους φιλάθλους, πήραμε δείγματα και κάναμε νέες εγγραφές εθελοντών μυελού των οστών. Και ήταν για εμάς μια υπέροχη εμπειρία να βλέπουμε να ενώνονται η χαρά και η δύναμη του αθλητισμού με τη χαρά και τη δύναμη της προσφοράς.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την Οργανωτική Επιτροπή του Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου, και ιδιαίτερα τον κ. Νίκο Προβιά, που δέχτηκαν στην υπέροχη αθλητική τους οικογένεια τα παιδιά μας και τη δράση μας· τους Δότες Ζωής που είναι πάντα δίπλα μας και στηρίζουν τις πρωτοβουλίες μας, και τους χορηγούς επικοινωνίας της δράσης μας «Καλαϊτζάκης ΑΕ Εκδοτικές Επιχειρήσεις» και  «Εκτυπώσεις Xpress». Ευχαριστούμε, επίσης, τον Γιώργο Καλαϊτζιδάκη που έφτιαξε τα σκίτσα για τις αφίσες και τα πανό μας. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς του 16ου ΔΣ, του Πειραματικού Γυμνασίου και του 4ου ΓΕΛ που «νοιάζονται και δρουν» μαζί μας.

Ιγνατία Κωφοπούλου, συντονίστρια εκπαιδευτικός

του «Νοιάζομαι και Δρω» στο Πειραματικό Γυμνάσιο Π.Κ.

 

 

All-focus

Check Also

Ρέθυμνο – Εντυπωσιακή πτήση με παραμοτέρ πάνω από την πόλη

daynight.gr Απογειώθηκε από τον Αδελιανό κάμπο και πραγματοποίησε πτήση πάνω από την παραλία μέχρι το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize