Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο – Ευγενία Μπιρικάκη – Συνέντευξη με την δυναμική εκπαιδευτικό και υποψήφια δημοτική σύμβουλο

Ρέθυμνο – Ευγενία Μπιρικάκη – Συνέντευξη με την δυναμική εκπαιδευτικό και υποψήφια δημοτική σύμβουλο

Πρωτοεμφανιζόμενη στην πολιτική, νέα και με δυναμικό χαρακτήρα, τι σας ώθησε σε αυτή σας την απόφαση;

Αρχικά, η τιμητική πρόταση του Δημάρχου μας, κ. Μαρινάκη, αποτέλεσε το έναυσμα να σκεφτώ με ωριμότητα και σοβαρότητα τη συμμετοχή μου στις Δημοτικές Εκλογές, και κατ’ επέκταση την πιθανή συμμετοχή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο με την ευθύνη που συνεπάγεται. Η απόφασή μου, λοιπόν, να συμμετέχω και εγώ στις Δημοτικές Εκλογές στο πλευρό του Γιώργη Μαρινάκη, επηρεάστηκε κυρίως από το έργο και τον χαρακτήρα του ιδίου, καθώς πασχίζει καθημερινά και το καταφέρνει, να αναπτύξει και να βελτιώσει την καθημερινότητα του Ρεθυμνιώτη πολίτη. Όντας, ο ίδιος, άκρως πολυσυλλεκτικός, ειλικρινής, αμερόληπτος και εργατικός,  εκπροσωπεί ένα όραμα  για την πόλη μας που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Στη συνέχεια, κάνοντας την αυτοαξιολόγησή μου, οι γνώσεις, οι εμπειρίες, οι ιδέες  μου, καθώς και το δημιουργικό πάθος που θεωρώ πως με διακατέχει, μπορούν να προσφέρουν στον χώρο της εκπαίδευσης και όχι μόνο. Ανεξάρτητα όμως από αυτά, σίγουρα με διακατέχει μία αστείρευτη όρεξη και θέληση να προσφέρω στο κοινό καλό του τόπου μας, της πόλης που γεννήθηκα και μεγάλωσα.

 Υπάρχει χώρος για την γυναίκα στην πολιτική και τι μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία η γυναίκα του σήμερα;

Στην καθημερινότητά μας διαπιστώνεται εύκολα ο πολλαπλός ρόλος της γυναίκας: μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη. Αναλαμβάνουμε καθημερινά πολλές υποχρεώσεις τις οποίες φέρνουμε επιτυχώς εις πέρας και αποδεικνύουμε ότι είμαστε άξιες να πετύχουμε σε όλους τους τομείς. Έχουμε μάθει να φροντίζουμε τον εαυτό μας καθώς και άτομα γύρω μας, να μη το βάζουμε κάτω εύκολα και να βλέπουμε τα πράγματα πολύπλευρα. Συνεπώς, μία γυναίκα αναμφισβήτητα μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του τόπου μας.

 Ποιά θέματα παιδείας θα θέσετε εν προκειμένω μετά την εκλογή σας, τόσο αναφορικά με την εκπαίδευση, αλλά όσο και με τη νοοτροπία;

Η έως σήμερα στάση του Δημάρχου μας, καθώς και των συνεργατών του, φανερώνει ότι απόλυτη προτεραιότητά τους είναι η παιδεία και το μέλλον των παιδιών μας. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται έργα που αφορούν στην εκπαίδευση. Κατασκευάστηκαν 7 νέα σχολεία, αναβαθμίστηκαν και βελτιώθηκαν κτιριακές υποδομές, πραγματοποιήθηκαν επιμορφωτικά προγράμματα ποικίλης ύλης και πολλά άλλα. Όμως το έργο στον τομέα της παιδείας δεν τελειώνει εδώ. Ήδη έχουν δρομολογηθεί μελέτες που αφορούν την κατασκευή νέων σχολείων, καθώς και διάφορα προγράμματα που αφορούν την ενίσχυση τεχνικών παρεμβάσεων σε σχολεία της Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπλέον, τα ήδη υπάρχοντα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα θα συνεχιστούν, καθώς και νέες δράσεις επιμόρφωσης για την ενίσχυση  δεξιοτήτων έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν. Προσωπικά, λοιπόν, επιθυμώ να αποτελέσω μέρος της δράσης αυτής, και με τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις ιδέες μου, να την ενισχύσω, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα το καλό των παιδιών μας που αποτελούν το μέλλον της πόλης μας.

Τι έχετε δει να αλλάζει στην καθημερινότητα της πόλης την τελευταία δεκαετία και τι οραματίζεστε για το μέλλον;

Εύκολα μπορεί ο Ρεθυμνιώτης να αντιληφθεί τις αλλαγές που έχουν επέλθει στον τόπο μας. Η εικόνα του Ρεθύμνου έχει ριζικά αλλάξει. Πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομοι, γωνιές πρασίνου, αναπλάσεις, είναι μέρος των αλλαγών. Όμως για εμένα το μεγαλύτερο επίτευγμα του Δήμου μας είναι η επιτυχία του να αλλάξει, χρόνο με το χρόνο, τη νοοτροπία του Ρεθυμνιώτη πολίτη. Μάθαμε να ανακυκλώνουμε την κάθε συσκευασία χωριστά, να συλλέγουμε καπάκια, να σταματάμε στις διαβάσεις και πολλά άλλα που δεν ήταν εύκολο να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Φυσικά τη στάση αυτή την ενίσχυσε και την στήριξε η κάθε οικογένεια και το κάθε σχολείο με τον τρόπο του και τις δράσεις του. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα χρόνων, κόπων, μέτρων και προσπαθειών. Για το μέλλον, λοιπόν, οραματίζομαι ένα Ρέθυμνο, που με σεβασμό στο φυσικό του περιβάλλον και τον πολιτισμό του, θα ενισχύσει και θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τον πλούτο του και την κληρονομιά του.

Η Ευγενία Μπιρικάκη είναι εκπαιδευτικός και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργη Μαρινάκη για τον μητροπολιτικό δήμο του Ρεθύμνου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize