Ρέθυμνο – Ετοιμάζουν βαλίτσες για Μεξικό και… διεθνές βραβείο!

5 γυναίκες με σημείο αναφοράς την Κρήτη ξεκίνησαν μια περιπέτεια πριν 4 χρόνια και πλέον ετοιμάζονται να παραλάβουν διεθνές βραβείο για τη σεξουαλική υγεία.

Έδωσαν ζωή στον Φρίξο τον σκαντζόχοιρο που με βιωματικό τρόπο μιλά στα μικρά παιδιά για το σώμα τους, την υγεία και την προστασία από ανθρώπους με άσχημες επιδιώξεις.

Το βιβλίο αυτό μάλιστα, είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ρέθυμνο - Ετοιμάζουν βαλίτσες για Μεξικό και... διεθνές βραβείο!
Watch this video on YouTube.

Βαλίτσες για Μεξικό ετοιμάζουν για το παγκόσμιο βραβείο για τη Σεξουαλική Υγεία WAS 2019: Excellence and Innovation in Sexuality Education που απέσπασαν οι Πέγκυ Φούρκα εικονογράφος -- συγγραφέας, Έλενα Βιταλάκη ΕΔΙΠ Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, Μαργαρίτα Γερούκη τέως σχολική σύμβουλος, Αθηνά Τριαματάκη εκπαιδευτικός -- εμψυχώτρια και Δέσποινα Μαύρου δασκάλα.

Πριν από 4 χρόνια ξεκίνησαν μια προσπάθεια που πλέον έχει βρει διεθνή αναγνώριση.

Ο ήρωας του διακεκριμένου πια βιβλίου, ο Φρίξος ο μικρός σκαντζόχοιρος, γίνεται φίλος των παιδιών και τους δίνει αφορμές μέσα από το παιχνίδι να μάθουν για το σώμα τους και τις ανθρώπινες σχέσεις ως μια απάντηση της εκπαιδευτικής κοινότητας στο ενδεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης ενός παιδιού.

Το βιβλίο είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο παιδείας και είναι ένα εγχειρίδιο σεξουαλικής αγωγής που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κι έχει σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου να γνωρίσουν το σώμα τους, να το σεβαστούν και να το προστατεύσουν, να μάθουν για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό χώρο, τις οικογένειες, για τα συναισθήματα και για το πως κάποια μυστικά δεν πρέπει ποτέ να μένουν μυστικά!

cretedoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize