Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Επισκέψεις μεταξύ τους σε ξενοδοχεία ανταλλάζουν φέτος το Πάσχα οι Κρητικοί και οι απόδημοι… στη βραχυχρόνια μίσθωση

Ρέθυμνο – Επισκέψεις μεταξύ τους σε ξενοδοχεία ανταλλάζουν φέτος το Πάσχα οι Κρητικοί και οι απόδημοι… στη βραχυχρόνια μίσθωση

Κρήτη ψηφίζουν φέτος για το Πάσχα οι κάτοικοι του νησιού, με τους δυτικούς να επισκέπτονται τα ανατολικά και αντίστροφα.

Οι λίγοι που θα περάσουν εκτός Κρήτης τις διακοπές τους, φαίνεται να προτιμούν τις κοντινές Κυκλάδες.

Την ίδια ώρα, οι απόδημοι Κρητικοί θα βρουν φιλοξενία μέσω… βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Αναφορικά με την κύρια τουριστική περίοδο, θα ξεκινήσει ουσιαστικά στα μέσα του Μάη, ενώ παρά τις φετινές δυσκολίες, σημείο αισιοδοξίας αποτελεί το ότι δεν έχουν μειωθεί οι πτήσεις που είχαν κανονιστεί για το νησί.

Επισκέψεις… μεταξύ τους θα ανταλλάξουν οι Κρητικοί αυτό το Πάσχα, σύμφωνα με τα στοιχεία των τουριστικών πρακτόρων του Ρεθύμνου.

Ο πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου, Στράτος Μπερέτης έχοντας συγκεντρώσει πληροφορίες από τους επαγγελματίες του κλάδου, αναφέρει ότι οι εκ των δυτικών, από Χανιά, Ρέθυμνο έχουν κλείσει πακέτα διακοπών σε Άγιο Νικόλαο, Σητεία, Ιεράπετρα, ενώ οι Λασιθιώτες και οι Ηρακλειώτες θα επισκεφθούν περιοχές του Ρεθύμνου και των Χανίων.

Οι λίγοι Ρεθυμνιώτες που θα φύγουν εκτός Κρήτης για το Πάσχα, σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα, Μανώλη Χλιαουτάκη, θα προτιμήσουν την Σαντορίνη ως επί το πλείστον κι έπειτα την Μύκονο και τα άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Παράλληλα, οι απόδημοι Κρητικοί που θα έρθουν στο νησί για το Πάσχα μάλλον θα φιλοξενηθούν πια μέσω… βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Αντίστροφα, η συνήθης τουριστική περίοδος θα μπει σε τροχιά 2019 μετά τις 15 Μαΐου, οπότε και πλέον θα είναι αρκετοί οι επισκέπτες από το εξωτερικό και στη σκιά των καθυστερήσεων από Βρετανία λόγω Brexit και από Ρωσία εξαιτίας των Αμερικανοτουρκικών σχέσεων που έστειλαν τους Ρώσους στην Τουρκία για διακοπές, ενώ την παρτίδα θα σώσουν οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής και οι προσφορές.

 

Check Also

Ρέθυμνο – Ο Γιάννης κεφαλογιάννης «οργώνει» τα χωριά

«Οργώνει» τα χωρία του Ρεθύμνου ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ο υποψήφιος Βουλευτής Ρεθύμνου ξεκίνησε τις περιοδείες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize