Breaking News
Αρχική / Sports / Ρέθυμνο – Έπαιξαν μπάσκετ και το διασκέδασαν με την ψυχή τους! – «Τα έδωσαν όλα» στην πλατεία Μικρασιατών

Ρέθυμνο – Έπαιξαν μπάσκετ και το διασκέδασαν με την ψυχή τους! – «Τα έδωσαν όλα» στην πλατεία Μικρασιατών

Παιδιά όλων των ηλικιών έπαιξαν μπάσκετ στην πλατεία Μικρασιατών και απόλαυσαν το παιχνίδι σε ένα ανοιχτό χώρο όπως συνηθίζαμε κάθε γενιά μέχρι πρότινος.

Η διοργάνωση του τουρνουά Καλαθοσφαίρισης 3Χ3 πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Πρόκειται για μια εκδήλωση διασκεδαστικού χαρακτήρα που γίνεται για πολλοστή φορά στο Ρέθυμνο όπως εξήγησε ο Ναπολέων Σκουλούδης, καθηγητής φυσικής αγωγής και υπεύθυνος στο Τμήμα Αθλητισμού του δήμου Ρεθύμνου. 

Το διήμερο τουρνουά λόγω καιρού πραγματοποιήθηκε μόνο μια μέρα, όμως τα παιδιά αποζημιώθηκαν με το παιχνίδι και το απόλαυσαν πολύ. Ωστόσο, σκοπός της διοργάνωσης όπως ανέφερε ο Ναπολέων Σκουλούδης ήταν: «Να φέρει τα παιδιά να παίξουν στους χώρους αυτούς που ξεκίνησαν να παίζονται τα αθλήματα αυτά όπως είναι το μπάσκετ, όπως ήταν παλιά οι αυλές, οι πλατείες, ακόμα και οι δρόμοι. Αυτή είναι η φιλοσοφία, ενώ αργότερα τα παιδιά, έχοντας ήδη μια τριβή με τέτοια αθλήματα θα μπορούν να επιλέξουν εάν το θέλουν, να ασχοληθούν περισσότερο με κάποιο άθλημα».

Άλλωστε, στο τουρνουά συμμετείχαν οικειοθελώς παιδιά από όλα τα σχολεία του νομού και σύμφωνα με τον Ναπολέοντα Σκουλούδη το απόλαυσαν αρκετά.

Όσο για τον τρόπο διεξαγωγής του τουρνουά, η κάθε μπασκέτα χώριζε και διαφορετική ηλικιακή κατηγορία από την οποία θα έβγαινε νικήτρια μια ομάδα στο διαγώνισμα βολές. Ωστόσο, το έπαθλο δεν έχει τόσο σημασία, αφού σε όλα τα παιδιά δόθηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια και διπλώματα.

Κύριος στόχος της διοργάνωσης είναι τα παιδιά να μπορούν να συμμετάσχουν στο παιχνίδι με τη διάθεση της συνεργατικότητας μέσα σε μια ομάδα, χωρίς να χρειάζεται να είναι ανταγωνιστικοί.

Το σίγουρο είναι ότι δεκάδες παιδιά δημοτικού έως και λυκείου αξιοποίησαν την ελεύθερη από σχολικά μαθήματα μέρα τους αφιερώνοντας άφοβα τον χρόνο τους στο αγαπημένο τους άθλημα και το διασκέδασαν με την ψυχή τους!

Ανακοίνωση από το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου για το Μαθητικό Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης 3X3:

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για άλλη μία φορά το μαθητικό Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης  3×3 στην Πλατεία Μικρασιατών. Μία αθλητική δράση που διοργανώνεται από το 2000 στο Ρέθυμνο από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνης.

Παρά την αναβολή του τουρνουά το Σάββατο 10 Νοεμβρίου λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά την Κυριακή 11 Νοεμβρίου γεμίζοντας την πλατεία με παιδιά ηλικίας 8-18 ετών.

Η συγκεκριμένη αθλητική δράση είναι θεσμός για την πόλη μας καθώς διεξάγεται κάθε χρόνο δίνοντας την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια,  να γνωρίσουν και να χαρούν από κοντά το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

Πλήθος ξένων επισκεπτών σταματούσαν στο πέρασμα τους για να θαυμάσουν τα παιδιά που έπαιζαν με μεγάλη συγκέντρωση ενώ παραδίπλα τα καμάρωναν οι συγγενείς και φίλοι ενθαρρύνοντας τα καθ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Στο σημείο αυτό, το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου θα ήθελε να ευχαριστήσει για τη βοήθεια και τη στήριξη που προσέφεραν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: το Αθλητικό σωματείο Ο.Κ.Α. ΑΡΚΑΔΙ και συγκεκριμένα ο προπονητής Καλαθοσφαίρισης Θεοδωσουλάκης Γεώργιος και ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου Σαλονικιός Γεώργιος. Επίσης, ευχαριστούμε την Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης με προπονητές το Χειμωνίδη Μιλτιάδη και τον Μίχα Κυριάκο και τέλος την Ένωση Ατσιποπούλου Πρινέ – τμήμα Καλοθοσφαίρισης.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τα εξωτερικά συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο για την παραχώρηση του προαύλιου χώρου, και το ξενοδοχείο Sentido Pearl Hotels για τη διαμονή των εκπροσώπων της ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

 

Με τιμή                                                                                 

                                                                                          

                                                                              Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος   

 

                                                                      για  θέματα αθλητισμού Δ. Ρεθύμνου

                                                                                               

                                                                                           

                                                                                   Λαχνιδάκης Δημήτριος    

Check Also

Ρέθυμνο – Σταύρος Αραχωβίτης – Εγκλωβισμένη στη σκανδαλολογία η αξιωματική αντιπολίτευση

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δυστυχώς έχει εγκλωβιστεί σε μία πολιτική σκανδαλολογίας που δεν έχει κανένα υπόβαθρο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize